Riksja China & Tibet

Naar boven

Nieuwe bouwsteen: Reis naar Datong

blog

Geschreven op
donderdag 11 december
Geschreven door
Suzanne Vermeer
verblijf in datong china

Datong – Hangende tempel

Nieuwe bouwsteen: Hangende tempels van Datong

Nadat het grootste gedeelte van onze reizigers op pad is geweest, evalueren we onze rondreizen en bouwstenen. Staat het nog scherp? Willen we nog bouwstenen toevoegen? Of moeten we juist wat bouwstenen en rondreizen aanpassen? Inmiddels is deze evaluatie achter de rug en hebben Koen en ik een nieuwe bouwsteen geschreven waarbij je richting Datong reist.

Datong is het vertrekpunt voor nog meer historie. Je waant je hier echt even eeuwen terug in de tijd. Zo zie je de bekende Hangende Tempel en ook een bezoek aan de Tungang grotten mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Datong. Vanuit Beijing kun je heel makkelijk per dag-trein in zo’n zes a zeven uur richting Datong reizen. Voor Chinese begrippen dus een relatief korte afstand.

 

 

 

yungang grotten in datong china

Yungang grotten – Datong

Wat houd de nieuwe Datong-bouwsteen precies in?

Datong staat bekend als uitvalsbasis van een ontdekkingstocht langs culturele schatten. De eerste dag staat in het teken van de reis er naar toe. Waarschijnlijk je eerste kennismaking met een treinreis, dus vast een hoop indrukken. De volgende morgen duik je verder de Chinese historie in door middel van een bezoek aan de Hangende Tempel en de Yungang Grotten. Wij verbaasden ons keer op keer over de architectuur. Verbazingwekkend hoe de tempels en de grotten de tand des tijds hebben doorstaan. Overigens beschik je tijdens de excursie over een Engelstalige gids en een chauffeur.

Voor meer informatie, bekijk de bouwsteen.

background-pattern