Riksja China & Tibet

Naar boven

Handige apps voor op reis in China

blog

Geschreven op
donderdag 11 september
Geschreven door
Suzanne Vermeer
smartphone in china

Handig zo’n smartphone?

Smartphones zijn bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. De meeste mensen hebben tegenwoordig een Android toestel of Iphone. In deze post raad ik je een aantal apps aan die tijdens je rondreis in China goed van pas kunnen komen.

* Voor wat reisbescheiden betreft, is het handig om je digitale bescheiden op te slaan op je telefoon. Zo kunnen iPhone gebruikers de ‘iBooks’ app gebruiken. Daarin kan je pdf-documenten opslaan. Tijdens de reis kan je ze gemakkelijk openen, zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt. ‘PDF viewer’ is een alternatief voor alle Android-toestellen.

* Een vertaalapp: Pleco is een veelzijdig woordenboek, waarmee je snel uit de voeten kunt. Je typt het Engelse woord in en vervolgens schijnt een lijst met Chinese woorden. Wanneer een Chinees jou iets duidelijk probeert te maken kun je hem / haar het karakter laten schrijven en dan verschijnt het Engelse woord. Je kunt het Chinese woord ook inspreken, waarop de Engelse vertaling verschijnt. Echt heel handig!

 

smartphone gebruiker in china* Wil je in een grote Chinese stad de weg weten? Dan kun je natuurlijk de Google Maps offline beschikbaar maken, maar je kunt ook per stad een app downloaden die aan de hand van zendmasten je locatie op de map bepaald. Hier heb je dus geen internet voor nodig. Deze app is gratis te downloaden. Let op: download per stad een aparte app. De link is voor de stad die vrijwel iedereen bezoekt, Beijing. Maar is ook beschikbaar voor Shanghai en Hongkong.

 

En hoe zit het eigenlijk met Facebook? Daar kun je niet op komen in China, toch? Nou … dat kan wel, je leest het in het reisblog over Social Media. En misschien zijn deze artikelen ook interessant voor jou:

Eerste keer China? Dit zijn onze tips.
Reisinformatie China.
Hoe reis je in China?

Ga terug naar ons China-reisblog of ga aan de slag met onze bouwstenen en bouw je eigen China-reis. Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt.

background-pattern