Riksja China & Tibet

Naar boven

Tips voor Chengdu in China

blog

Geschreven op
woensdag 11 januari
Geschreven door
Suzanne Vermeer

pandaberen chengdu jinli street chinaDe miljoenenstad Chengdu is zo’n plek dat in de meeste gevallen in een standaard China-reis zit. Of je nu een rondje maakt door China of het gebruikt als vertrekpunt naar Tibet, de kans is groot dat je ook naar Chengdu gaat. Maar helemaal ook niet erg, want Chengdu is best wel leuk! Op het eerste oog oogt de stad erg groot en massaal, zo’n plek waar je niet te lang wilt zitten. Maar het tegendeel is waar: want het is er heel relaxt en er is genoeg te doen. Lees onze tips en je hebt een top verblijf in Chengdu!

 

Tip 1: Pandaberen zien

Chengdu is de thuisbasis van hét symbool van China: de reuzenpanda. Het Panda Breeding Centre is een van de weinige plekken in de wereld waar je deze dieren van dichtbij kunt zien.  Het centrum oogt als een natuurpark waar de dieren redelijk ‘vrij’ leven. We raden je aan om in de ochtend te gaan, want dan zijn de pandaberen nog lekker actief en kun je de jonge pandaberen zien rennen, knuffelen of stoeien. Of ze kauwen lekker lui op een bamboe-stok. In de middag worden ze moe en beginnen ze aan hun grootste hobby: slapen. Als je China-reis gepland staat in de zomer dan is de kans groot dat je pasgeboren panda’s ziet die nog in de couveuse liggen. Daarbuiten zie je juist de kleuters, dus beide periodes hebben zijn voordelen wat ons betreft.

 


Tip 2: relax in People’s Park

In het hart van Chengdu ligt People’s Park en een superleuke plek om te zijn. Hier komen de Chinezen om te relaxen, een kopje thee te drinken in een van de theehuizen of in de vroege ochtend voor een Tai Chi oefening. Midden in het park ligt een aangelegd meer voor boottochtje. Heb je geluk dan zie je zelfs spontane muziekoptredens met dans.

 

 

 

Tip 3: Chinese opera

Chengdu is de bakermat van de Sichuan opera, een stijl die heel erg verschilt van de Beijing opera. Ga een avond naar de Opera house voor een voorstelling met solozang, de verfijnde bewegingen van de acteurs, de meeslepende percussie en de grappige komedianten (zeker voor het Chinese publiek!). Gegarandeerd heb je een leuke avond uit met indrukwekkende maskers en gezichten, vuurspuwende Chinezen en een show met veel gebruik van licht en spanning!

 

 

 

Tip 4: streetfood in Jinli

Jinli Street is toeristisch, maar ook een van de leukste straten in Chengdu. De straat ligt in het oude deel van de stad en je vindt er veel winkeltjes in oude handelaarshuizen, antiekwinkels en eetstalletjes gebouwd in de stijl van de Ming- en Qingdynastie. Ga naar een van de zijstraatjes waar je je ogen uitkijkt bij de vreemdste en gekste hapjes. Vooral in de avond is het hier gezellig druk en fascinerend wat er allemaal in de vitrines ligt. Sla de plek niet over zonder iets geproefd te hebben!

 

 

 

 

Tip 5: De grootste Boeddha ter wereld

Op zo’n 2 uur rijden van Chengdu ligt de grote Boeddha van Leshan. De bouw van dit reusachtige beeldhouwwerk van een zittende boeddha nam maar liefst 90 jaar in beslag en met een hoogte van 71 meter is dit het grootste boeddha-standbeed ter wereld. Maar ook de kleinere beeldhouwwerken er om heen zijn indrukwekkend en vergeet het uitzicht over de bergen niet!

 

 

Tip 6: proef de traditionele hotpot

De Sichuan keuken staat vooral bekend om zijn pittigheid, maar ook de hotpot is een typisch gerecht dat je in Chengdu eigenlijk wel moet proberen. Zie een pruttelende pot met bouillon voor je op tafel en er gaat van alles in. Uiteraard kies jij de ingrediënten uit: vlees, vis, tofu, groente, dumplings, paddenstoelen, noodles en ga zo maar door. Je gooit de ingrediënten in de pot, laat het even pruttelen en vist het met stokjes er weer uit. Traditioneel haal je het dan nog even door een sausje en smullen maar! Eten moet je toch, maar met een hotpot ben je ook wel even bezig dus je hebt gelijk een leuke avondbesteding! (Ps. ook vegetarisch verkrijgbaar.)

Wil je ook naar Chengdu? Lees hier meer over onze bouwsteen: Chengdu en pandaberen. Benieuwd wat China nog meer te bieden heeft? Neem dan een kijkje bij onze China-reizen.

background-pattern