Riksja China & Tibet

Naar boven

Hmmm… Dumplings: maak ze zelf

blog

De winter komt er aan. De eerste keer de autoramen krabben is alweer een feit en jezelf goed inpakken met handschoenen en een gebreide sjaal is geen overbodige luxe. Thuis zet je de verwarming aan en geniet je van warme gerechten of tussendoortjes. Hutspot doet het goed in dit seizoen, maar om de reissfeer vast te houden is het lekker om de Hollandse pot af te wisselen met buitenlandse hoogstandjes.
Decorative torn edge

Trek je stoute huissloffen aan en ga zelf aan de slag om een (typisch) Chinees gerecht op tafel te zetten. Wij vonden dit smakelijke en eenvoudige Chinese Dumplings recept. Wat dumlings zijn? Lapjes deeg, in de vorm van de maan, gevuld met hartige vulling. Trek gekregen? Ga zelf aan de slag.

Eerst wat tips:

1. gebruik een hak- of keukenmachine.
2. gebruik klant-en-klare dumplingvellen, die kan je kopen bij de Chinese supermarkt (in de diepvries)
3. gebruik waterkastanjes in blik als je geen verse kunt vinden of laat dit ingrediënt helemaal weg. Het geeft wel een extra knapperigheid aan je dumplings.

Hoe lang duurt het?
Voorbereiden: 2 uur ontdooien + 15 minuten ingrediënten gebruiksklaar maken
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 25 stuks

Dan naar de winkel:

– 1 pak dumplingvellen
– 5 rauwe garnalen
– 400 gram kipfilet
– 4 waterkastanjes
– 2 sjalots
– een handvol fijn gesneden spitskool
– 3 lente-uitjes
– een handvol koriander
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel lichte sojasaus
– ½ theelepel zout

  • voeg de sesamolie, sojasaus en zout toe, meng alles goed door elkaar met een spatel en de vulling voor de Chinese Dumpling is klaar
  • zet een liter water op het vuur, laat het koken
  • ondertussen vul je de dumplings: leg een dumplingvel op een bord, schep 2 theelepels van de vulling op het midden van het vel. Maak de randen van het dumplingvel een beetje nat met water en vouw de dumpling dicht. Vul alle dumplingvellen
  • doe de gevulde dumplings in de pan met kokend water (niet allemaal tegelijkertijd)
  • zet het vuur halfhoog en de dumplings zijn klaar wanneer ze boven komen drijven en er wat rimpelig uitzien
  • herhaal stap 13 en 14 totdat alle dumplings klaar zijn (houd de dumplings die al klaar zijn ondertussen warm in lauwwarm water)
  • serveer de dumplings met lichte sojasaus
  • Eet smakelijk!

    background-pattern