Menu background

Naar boven

‘Wie is de Mol’ naar China!

blog

Geschreven op
dinsdag 31 december
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Delen op social media

Voor het porseleinen jubileum strijkt het televisie programma “Wie is de Mol” neer op een van onze favoriete bestemmingen, China!

china-blog-bijzondere-excursies-shanghaiStilte op de Chinese muur

Wat wij zo leuk vinden aan het programma is dat het net als Riksja Travel op zoek gaat naar die plekken die nog niet zijn overspoeld met toeristen. Natuurlijk bieden wij de highlights van China aan, maar daarnaast gaan wij ook graag op zoek naar plekken die je zelf niet snel zal vinden.

Zo kan je bijvoorbeeld met ons naar een stuk Chinese muur waar je weinig moeite hoeft te doen om alleen op de foto te staan en je te beseffen waar je je op dat moment bevindt. Ook kan je met ons op de fiets Yangshuo verkennen te midden van de karstbergen. Wist je dat de hoogste rijsterassen ter wereld te vinden zijn in het dorpje Ping’an? Een prachtig traditioneel dorp midden in het Longji rijstgebied. Hier vind je huizen op houten palen en dragen de vrouwen typische Chinese zilveren sieraden.

 

china-blog-bijzondere-excursies-shanghaiTai Chi, Peking eend en dansen op pleinen

De lokale bevolking houdt van muziek maken, dansen en samen komen op de ontelbare pleinen die China rijk is. Ken je de Chinese bewegingskunst Tai Chi? Dit zal zeker aan bod komen in de afleveringen.

We hebben goede hoop dat de makers van “Wie is de Mol” aandacht gaan schenken aan de Chinese keuken. Foe yong hai of babi pangang zal je hier niet vinden. Wel krijg je in China de lekkerste Pekingeend. Je zult zien dat het eten totaal anders is (en smaakt) dan bij het Chinese afhaalrestaurant bij jou om de hoek. Zie je iets op het bord van je buurman dat er lekker uitziet? Vanwege het taalprobleem kun je waarschijnlijk niet vragen wat het is … Dus wijs het gewoon aan, wacht tot je je eigen bord krijgt en smullen maar!

 

chinese-muur-sneeuw-april

Met handen en voeten communiceren

De taal is natuurlijk enigszins een uitdaging voor ons Nederlanders. Wij zijn heel benieuwd wat voor taalopdrachten de kandidaten moeten uitvoeren. In de eerste aflevering was al te zien wat een uitdaging het is om mensen een foto te laten maken zonder dit goed te kunnen uitleggen. Ondanks de ontelbare keren dat wij in China zijn geweest hebben wij ook onze hulpmiddelen zoals Youdao translate of het “point it” boekje bij de hand. Dit boekje staat vol handige plaatjes om je te helpen jezelf verstaanbaar te maken.

 

 

reis-china-snackstreet-chengdu-blog
We weten nog niet welke plekken er voorbij gaan komen, maar één ding weten we wel: bijzondere plekken zijn het zeker.

Via de volgende link kan je een aanvraag doen voor een reisvoorstel op maat. Als je er niet uitkomt met de bouwstenen op onze website of als je in de voetsporen van “Wie is de mol” wilt treden, vul dan dit aanvraagformulier in zodat wij kunnen kijken wat we voor je kunnen regelen 😊.

 

 

 

Als echte China fanaten zitten wij elke zaterdag voor de buis gekluisterd om de aflevering van “Wie is de Mol” te kijken. Jij ook?

Ontvang jouw gratis portie China inspiratie!

Rijstvelden Ping'an China reis
bouwsteen

Rijstterrassen bij Ping’an

  • Ping’an
  • 3 dagen / 2 nachten
  • vanaf € 233,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
fietsen karstbergen yangshuo china
bouwsteen

Bamboevaren tussen de karstbergen

  • Yangshuo
  • 4 dagen / 3 nachten
  • vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge