Riksja China & Tibet

Naar boven

Riksja China op de radio!

blog

Geschreven op
vrijdag 8 september
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Eens in de zoveel tijd komt er een kans op je pad die je moet grijpen. Zo werden we 14 dagen terug op een druilerige middag gebeld door Kim Kabbedijk van het NPO1 radioprogramma “De dagwacht” met de vraag of we in de uitzending wilden komen om wat leuks over China te vertellen!

Op reis naar China!

De weg vinden op het Mediapark

Als rasechte China-nerd begon mijn hart sneller te kloppen en een uur later zat ik in de trein op weg naar het Mediapark in Hilversum. Het is nog best een speurtocht om je weg hier te vinden. Studio’s en kantoorpanden wisselen elkaar af, het is net een kleine stad waar ik even drie keer goed moest kijken hoe ik nu moest lopen. Ironisch genoeg heb ik nooit moeite om de weg te vinden als ik in China ben…

China in 14 dagen

Sneeuw en ijs in het koude Harbin

Maar, waar ga ik het nu over hebben?

In mijn hoofd had ik al een heel verhaal voorbereid en wilde ik in ieder geval proberen om het gesprek zo te sturen dat het in mijn straatje zou passen. Best lastig, want hoe doe je zoiets zonder betweterig over te komen. Ik wilde vertellen over mijn tijd in Jinan waar ik als broekie rondliep in mijn tijd als foreign exchange student (hierover in een later blog meer), mijn reizen door de onbekende gebieden in China zoals het ijs en ijskoude Harbin, de fouten die ik maakte zoals wijzen met eetstokjes en woorden die compleet iets anders betekenden dan ik wilde… Goh, er is zo veel!

China in 14 dagen

Prachtige natuur op reis

Is een uur niet veel te lang?

De uitzending duurt in totaal twee uur en het interview vult daar een uur van. Keuzes maken is dus essentieel. Gelukkig had Kim het gesprek goed voorbereid en toen we eenmaal begonnen vloog te tijd voorbij. Ik zat direct in mijn element en heb et aan een stuk door over China en Riksja Travel gehad. Het is echt waar, als je een interview geeft over iets waar je gek van bent en veel over weet dan gaat alles vanzelf! Over China had ik makkelijk nog drie uur vol kunnen kletsen. En Riksja? Zeg nou zelf.. dat is toch het gaafste reisbedrijf van Nederland!

Reisblog China

Danny met Kim in de studio

Het resultaalt?

Koud een uur later stond ik weer buiten en heb ik mijn radiodebut gehad. En het eindresultaat? Nou, klik hier en luister zelf maar. Ik ben er stiekem erg trots op! Oh en als je na het luisteren nog benieuwd bent naar de regenboogbergen, kijk dan snel op onze site.

background-pattern