Naar boven

Leuk duurzaam nieuws uit China!

blog

Geschreven op
woensdag 31 juli
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Met onze lokale agent

Dat reizen door China fantastisch is, dat hoeven wij je als China-fanaten natuurlijk niet te vertellen. Maar we weten ook allemaal heel goed dat de wereld verkennen ook schadelijke gevolgen heeft. We zijn daarom constant op zoek naar manieren om de positieve impact van onze reizen zo groot mogelijk te maken. We zijn dan ook trots om te melden dat we samen met onze lokale collega’s in China een mooie stap zetten richting klimaatwinst!

Van CO2-compensatie naar klimaatwinst

Als koploper op het gebied van duurzaam reizen, compenseren we al enige jaren de volledige CO 2 -uitstoot van zowel je vlucht naar China (indien bij ons geboekt) als de reis ter plaatse. Onlangs zijn we een nieuwe campagne gestart om samen met onze lokale partners de CO2-compensatie van onze reizen te verdubbelen en het goede nieuws is dat onze Chinese collega’s meedoen! Dit betekent dat jouw reis ter plaatse vanaf nu dubbel gecompenseerd wordt. Wij zijn erg blij met zo’n betrokken lokale partner die zich inzet voor duurzaam reizen. Deze samenwerking heeft namelijk concreet het effect dat jaarlijks maar liefst vier ton CO2 extra voor Riksja-reizigers wordt gecompenseerd. Dit staat gelijk aan de uitstoot van iets meer dan tweehonderd retourtjes Amsterdam – Beijing. Lang niet gek toch?

Bullettrein naar Beijing

In de bullettrein naar Xi’an

Duurzame reisconcepten

Om verdere klimaatwinst te realiseren, zijn we constant op zoek naar duurzame alternatieven die niet alleen onze reizen bijzonder maken, maar ook de wereld mooi houden. En dan is het heel fijn dat je praktisch heel China door kan crossen per trein! Een unieke manier om het land te beleven, de lokale bevolking te leren kennen en in korte tijd veel (duurzame) kilometers af te leggen. Heb je binnenkort plannen om naar China te reizen? Onze China by train-rondreis brengt je boemelend langs de mooiste hoogtepunten van het land, terwijl je onderweg je ogen uitkijkt. Niet alleen duurzaam, maar ook heel leuk!

background-pattern