Riksja China & Tibet

Naar boven

Vanaf nu visumvrij naar China

blog

Geschreven op
donderdag 12 juli
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Waar een bezoek aan China al sinds jaar en dag flink wat voeten in de aarde heeft, is het sinds vandaag mogelijk om het Aziatische land visumvrij te bezoeken. We hebben namelijk twee reizen ontwikkeld die visumvrij zijn. Dat legt de weg vrij voor reizigers die last minute willen vertrekken.

Van ingewikkelde visumformulieren, afwijkende regels voor een online visum tot het moeten overleggen van een werkgeversverklaring: de Chinese autoriteiten hebben het de laatste jaren niet al te gemakkelijk gemaakt om het land te bezoeken. Reizigers zijn afhankelijk van de snelheid van de Chinese overheid en de werkgever, waardoor het regelen van een visum soms twee weken en soms wel drie maanden kan kosten. Reden voor ons om op zoek te gaan naar de spreekwoordelijke mazen in de wet.

Sinds eind 2017 is het transitvisum voor de regio’s rondom Beijing en Shanghai verlengd van 72 uur naar 144 uur, zes dagen dus. Dat biedt mogelijkheden. Daarom zijn we in gesprek gegaan met onze lokale partner om te kijken of we ons reisaanbod konden uitbreiden met een aantal korte China-reizen en dat is gelukt.

Reizigers kunnen nu een bezoek aan Hongkong, dat al visumvrij is, combineren met een korte rondreis door China. Natuurlijk zie je dan nog niet alle highlights die het land rijk is, maar wel unieke steden als Hongkong, Shanghai, Beijing, waterdorpen en zelfs de Chinese muur! Doordat een visum niet nodig is, kan onze partner in China de reizen snel bevestigen en is het vanaf nu ook mogelijk om op korte termijn te vertrekken.

Benieuwd? Bekijk onze visumvrije China-reizen!

background-pattern