Riksja China & Tibet

Naar boven

Even voorstellen.. nieuwe reisspecialist China

blog

Geschreven op
woensdag 29 augustus
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Bij het West Lake in Hangzhou

Zittend in mijn hotelkamer Beijing gaat mijn telefoon over. Een telefoontje uit Nederland. ‘Hoi Nyncke, Danny van Riksja hier. Hoe is het in China?’ Ik antwoord: ‘Ja, vooral erg heet, maar verder alles goed.’ Danny vervolgt: ‘Dat kan ik me goed voorstellen. Een troost: hier in Nederland is het net zo warm.’ Danny pauzeert even. ‘Maar, ik bel je natuurlijk niet om over het weer bij te praten. Als jij het ook nog ziet zitten, ben je van harte welkom bij Riksja!’ Er verschijnt een grote glimlach op m’n gezicht en denkbeeldig dans ik een rondje in m’n kamer.

Twee-en-een-halve-week later zit ik met nog een kleine jetlag achter m’n nieuwe bureau bij Riksja en stel ik mij in deze blog graag aan jullie voor. Hoi, ik ben Nyncke, het nieuwe China-gekkie voor Riksja! Met inmiddels 5 China-reizen op de teller en ruim 3 maanden in Shanghai gewoond te hebben, kan ik wel zeggen dat ik inmiddels aardig bekend in China ben.

Waar en wanneer mijn China-liefde geboren is, weet ik niet meer precies, maar tijdens mijn studie journalistiek kreeg ik het China-virus echt te pakken. Een eerste reisje China en ik was verkocht. Een studie antropologie maakte China favoriet en een master Asian Studies zorgde voor de spreekwoordelijke kroon op mijn liefde voor dit te gekke land.

Inmiddels voelt Shanghai als een tweede thuis en ben ik nog lang niet uitgekeken op dit te voor mij o-zo intrigerende land, én is er zelfs voor mij nog heel veel te ontdekken! Als nieuwe bestemmingsexpert China hoop ik al mijn China-enthousiasme vanaf nu over te kunnen brengen op jullie, toekomstige of terugkerende Riksja-reizigers!

In mijn geliefde Shanghai

Favoriete bestemming:

Waar moet ik beginnen? Shanghai, Yunnan, de karstgebergtes van Yangshuo. Het klooster van Labrang. Er is zoveel moois in China te ontdekken!

Lekkerste eten:

La Mian: handgetrokken noedels uit de Islamitisch-Chinese hoek!

Must-do:

China verkennen per fiets! Hoe mooi is het om tussen de karstgebergtes in Yangshuo te fietsen, een kopje thee tussen de rijstvelden te drinken en weer verder te trappelen met zoveel rust, ruimte en natuur om je heen!

background-pattern