Riksja China & Tibet

Naar boven

Reizigers-tip restaurant Zhaoxing

blog

Geschreven op
woensdag 9 december
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Zhaoxing tip

Reiziger Maarten met eigenaar Cham en twee Chinese studentes

In oktober ging reiziger Maarten via ons naar China. Hij maakte een China-reis door Zuid-China en liet zich verrassen in Zhaoxing en heeft een leuke tip voor toekomstige reizigers, die wij graag met jullie willen delen. Hij vertelt: 

“Zhaoxing (bouwsteen: windbruggen tussen de velden) is een nog heel authentiek dorp in de Chinese provincie. Bijna alle gebouwen zijn van hout, gebouwd met veel traditioneel vakmanschap. Schoorvoetend wordt het dorp ontdekt door toerisme, maar het heeft nog heel veel oorspronkelijke plekjes. Ik ben in Zhaoxing beland bij een bescheiden restaurant: Yue Coffee Inn. Kleinschalig, netjes en schoon; de eigenaar (Cham) spreekt wat Engels; een unicum in die plaats. Ik ben daar wat in gesprek geraakt en dat ben ik via de mail gebleven. Hij heeft mij een klein beetje wegwijs proberen te maken in de manier waarop het Chinese schrift werkt en in elkaar zit. Het is mogelijk om bij Cham (kennismakings)lessen Chinees te volgen, zowel in woord als in schrift. Houd hier wel rekening mee met het aantal dagen dat je hier verblijft.B ij YUE Coffee Inn kun je ook goed authentiek eten. Het bijzondere is daarbij dat Cham zich een beetje kan voorstellen hoe je als vreemdeling tegen China aankijkt. Hoe mensen zich gedragen, hij maakt je graag wat wegwijs in de cultuur. En de uitleg over hoe de Chinese taal in elkaar zit vond ik erg leuk en verhelderend.”

 

Waar kun je Yue Coffee Inn vinden?

De ligging is midden in de hoofdstraat van het dorp, vlakbij de grote drumtower. Er vlakbij is een pleintje waar een paar andere restaurantjes zijn. Prima en gezellig daar.

Klinkt heel goed. Bij een volgend bezoek aan Zhaoxing, gaan wij zeker even langs Cham voor een kennismaking 🙂 Dank je wel Maarten!

Wil jij ook richting Zhaoxing? Kies dan voor deze bouwsteen ‘Windbruggen tussen velden‘ in je reis, je kunt deze combineren met onze andere China-reizen. Toch eerst hulp nodig? Lees meer over logische routes op ‘hoe reis je in China?‘.

Vind je dit artikel leuk? Dan raden we je zeker aan de volgende te lezen:
Hip & trendy China: rooftopbars in Shanghai en Hongkong.
Eerste keer China? Dit zijn onze tips.
China voor de tweede keer.
10 redenen om naar China te reizen.
Of ga terug naar het China reisblog.

background-pattern