Riksja China & Tibet

Naar boven

Gastbloggers ‘Azie Expert’ in Beijing

blog

Geschreven op
donderdag 15 mei
Geschreven door
Suzanne Vermeer
ties en sjoerd beijing china

Ties en Sjoerd in Beijing

Aankomst in Beijing

Ties & Sjoerd zijn de bloggers van de website Azie-expert.nl. Een aantal jaar geleden reisden zij af naar China, hun eerste ontmoeting met Azie. Deze keer zijn zij aan het woord op de blog. Ze vertelden mij uitgebreid over deze bijzondere ervaring. Die begon meteen al bij aankomst:

‘Het was druk, warm, chaotisch en op de weg van het vliegveld naar Beijing zelf zagen we niks anders dan wolkenkrabbers in plaats van de tempels die we hadden verwacht. Overal zagen we dingen die we in Nederland niet kennen. Gekleurde taxi’s die zowel rechts als links inhalen, krantenverkopers op de snelweg, massaal toeterende brommers en een skyline van een stad die in de verte opdoemt, zo immens…’

 

verbodenstad china

Verboden Stad

De Verboden Stad:

Al snel gingen de broers op pad. Hun eerste bestemming was De Verboden Stad waar zij al veel over gelezen hadden. “JA het is toeristisch, JA het is er druk en JA veel is ingericht op het toerisme. Maar.. ondanks al die clichés is de Verboden Stad toch vooral een magisch bouwwerk. Door de geschiedenis, de gebouwen zelf en de totaal andere cultuur vergeet je alle toeristen en commerciële activiteiten en waan je jezelf even in het Chinese Keizerrijk. Heel kort overigens want voor je het weet staat er iemand zonder enige schaamte naast je om een foto van je te maken. Eén van die bijzondere (maar grappige) gewoontes van Chinezen. Je voelt je af en toe net een rockster! Beijing is niet alleen een fantastische stad; het is ook nog eens goed voor je ego, aldus de broers.

 

temple of heaven china

Temple of Heaven

Ook bezochten zij de Temple of Heaven waar zij met de metro naar toe reisden. Dat was nog even een uitdaging maar met wat hulp van het ‘Point-It’-aanwijsboekje hadden ze toch snel de juiste halte gevonden voor de Temple of Heaven. Maar Beijing is nu eenmaal wat groter dan Den Haag dus wat op ons kaartje een afstand leek van zo’n 500 meter lopen was in werkelijkheid zo’n drie kilometer. ‘Ons inschattingsvermogen liet ons aardig in de steek en het vreemde was; toen we weer bij het metrostation aankwamen voor de weg terug, bleek even verderop in de andere richting, óók een ingang te zijn!’ En zelfs nu nog zijn ze van mening dat ze die hebben gebouwd in de tijd dat wij binnen waren! 😉 De Temple of Heaven vonden zij overigens wel de wandeling waard. Dat deze Tempel na al die jaren toerisme nog steeds staan verbaasde hen wel. Zij vinden het ook de charme van Beijing. Een bijzonder goed gelukte mix van oud en nieuw. Of je nu in de Temple of Heaven of in De Verboden Stad wandelt; geen moment waan je je in een miljoenenstad.

 

mannen in beijing china

Beijing

Al met al zijn Ties & Sjoerd verliefd geworden op Azie en dat mede door hun bezoek aan Beijing. Deze wereldstad een speciaal plekje in hun hart. Daarom delen ze graag wat Beijing-tips met onze reizigers:

  • Maak eens een praatje met de medewerkers van je hotel. Zij vinden dit heel leuk (leren zo weer een woordje Engels) maar kunnen je ook voorzien van goede tips wat betreft eten of onbekende highlights;
  • Eet bij een lokaal restaurantje en proef eens een lokaal gerecht (ook al zijn die soms wat pittig);
  • Voor degene die in de avond nog genoeg energie hebben: bezoek dan het Workers Stadium, hét uitgaansgebied van Beijing.
  • Reis met de metro. Een taxi is niet heel duur en klinkt aantrekkelijk maar Beijing is gigantisch druk dus sta je meer in de file dan bij bezienswaardigheden. Het metrosysteem werkt hier perfect;
  • Go with the flow. Chinezen houden er andere normen en waarde op na dan wij. Het heeft geen enkele zin om je daar aan te ergeren want ze veranderen het niet! En eerlijk is eerlijk; wie wil er nu niet eens ongegeneerd op straat spugen? 😉

Heb jij zelf nog tips voor het reizen door China of leuke verhalen? Deel ze hieronder in de reacties en maak toekomstige reizigers blij. 

background-pattern