Riksja China & Tibet

Naar boven

Proosten op grote hoogte

blog

Geschreven op
donderdag 20 februari
Geschreven door
Suzanne Vermeer

rivier uitzicht china
Chinese steden zijn booming: statige traditionele gebouwen grenzen aan hypermoderne wijken met wolkenkrabbers. En de hipste plek om de stad te ervaren is bovenop zo’n torenflat. Ik heb de leukste rooftopbars van de Chinese steden voor je op een rijtje gezet.

 

 

 

 

bar Beijing china

Beijing – Drum and Bell Bar

Zomers in Beijing kunnen verstikkend heet zijn, de hitte van de dag blijft hangen tussen de gebouwen en doet je snakken naar een verkoelend briesje. Dat briesje vind je op het dakterras van Drum and Bell Bar, waar je uitzicht hebt op zowel het moderne Beijing als de oude Bell Tower. Je moet er een paar behoorlijk steile treden voor beklimmen, maar dan heb je ook wat: een fantastisch uitzicht en fijne cocktails op een van de loungebanken.

 

 

terras oude stad chinaBeijing – Capital M

Kom je niet alleen om iets te drinken, maar lijkt het je ook leuk om op grote hoogte te dineren, dan is Capital M een goede keuze. Gelegen aan de eeuwenoude winkelstraat Qianmen Street, heb je hier uitzicht op de oude stadspoort en Tiananmen Square. Hierdineer je in stijl.

 

 

 

 

terras shanghai chinaShanghai – Terrace at the Swatch Art Peace Hotel

In het oude deel van de stad, met uitzicht op het moderne gedeelte aan de andere kant van de rivier, staat wat voorheen het Palace Hotel was. Het werd gebouwd in 1908 en had daarmee het eerste dakterras van de stad. Destijds nog met een uitzicht op het plattenland, nu dus met een panaroma van het hypermoderne Pudong. Als je hier aan het einde van de dag komt zie je hoe langzaamaan alle lampen aan gaan aan de overkant, terwijl jij van je cocktail nipt in de schemering.

 

 

shanghai skyline china

Shanghai – Captain Hostel

Ook aan de rivier met uitzicht op Pudong, maar dan een stuk beter betaalbaar, is het dakterras van het Captain Hostel. Dit is één van de weinige plekken waar je ook met een minder riant budget op een toplocatie kunt borrelen. Backpackers en studenten sluiten hier de dag af.

 

 

 

 

Ga terug naar ons blogoverzicht
of
Stel je eigen China reis samen met bouwstene
background-pattern