Riksja China & Tibet

Naar boven

Reiservaringen van onze reizigers

blog

Geschreven op
vrijdag 23 mei
Geschreven door
Suzanne Vermeer
kim en funs in china

Reizigers Kim & Funs in China

Als reizigers terugkomen van hun reis met China online, sturen we ze altijd een enquête om te vragen hoe ze de reis hebben ervaren. Niet alleen vinden we het heel leuk om onze klanten te blijven volgen en te horen wat ze van hun China reis vonden, ook vinden we het belangrijk om van hun belevenissen te leren en indien nodig aanpassingen te maken in ons product. In onze enquête vragen we altijd wat de klant het leukste vond aan de reis. Hierbij een greep uit de antwoorden die we krijgen op die vraag, de must-do’s van onze reizigers.

 

 

 

maria en anne chinese muur

Reizigers Maria & Anne op de Chinese Muur

Beijing – Excursie over de Chinese Muur

Eigenlijk kun je niet naar China en dan een wandeling over de Chinese Muur overslaan. Heel veel van onze reizigers, die voor het eerst naar China reizen, bezoeken dan ook de Chinese Muur. Wij organiseren deze wandeling op een plekje waar niet veel toeristen komen en waar je nog rustig stil kunt staan bij de geschiedenis van dit enorme bouwwerk en kunt genieten van de uitzichten. Een beleving die veel van onze reizigers nog lang bij blijft. (Daar ben ik er zelf overigens een van…) Juist omdat het een plek is waarbij vaak hoge verwachtingen worden geschept, vind ik het leuk om te merken dat die verwachtingen ook worden waargemaakt.

 

 

karstbergen yangshuo china

Reizigers tussen de Karstbergen

Karstbergen – Yangshuo

Ontspannen en relaxen in een land als China? Het lijkt bijna niet mogelijk. Veel reizigers zoeken dit toch. Een echt strandverblijf is lastig te combineren met een rondreis en maakt je reis ook flink kostbaar. Veel van onze reizigers bezoeken daarom Yangshuo. Yangshuo ligt tussen de beroemde Karstbergen. Een bijzonder natuurgebied in het zuid-oosten van China. Hier boeken we een rustig gelegen hotel waar je de ontspannen vakantiesfeer even kan inademen. Geen hotel middenin een drukke stad maar tussen de Karstbergen aan een rivier. De reizigers die je voorgingen ervaarden Yangshuo als ‘het vakantiegevoel in China’ en kwamen helemaal bij op deze ‘magische plek’.

 

 

reizigers tiger leaping gorge china

Reizigers Dennis & Jorien lopen de Tiger Leaping Gorge

Trekking Tiger Leaping Gorge

Toegegeven, het zal niet voor iedereen zijn weggelegd: Een actieve trekking tijdens de rondreis door China. Maar, degene die het doen zijn enthousiast en komen terug met avontuurlijke ervaringen. De Tiger Leaping Gorge is China’s meest bekende trektocht, op gemiddeld2500 meterhoogte, en geschikt voor reizigers die graag tijdens hun reis een actief element willen toevoegen. Op het pad naar boven heb je enerzijds de kolkende Yangtze rivier onder je, anderzijds de steile bergrotsen. Reizigers komen terug met verhalen over de dingen die ze onderweg tegenkomen: rijstvelden, dorpjes en steile rotswanden, ossen die op de akkers werken en kuddes geiten die langzaam voor hen uit hobbelen. Foto’s van de vele uitzichtpunten en indrukwekkende omgeving zijn het gevolg. Herinneringen van een China-beleving die niet iedere toerist zal kunnen delen en daarom ook weer extra bijzonder…

Wat waren jouw hoogtepunten tijdens je China-reis? 

background-pattern