Riksja China & Tibet

Naar boven

Tip: eten bij Beijing Bao in Rotterdam

blog

Geschreven op
vrijdag 12 mei
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Als echreisspecialist - China - etente China – fanaten zijn Danny en ik niet alleen gek op het land, de natuur en de cultuur maar zeker ook op het heerlijke Chinese eten. Dus proberen we regelmatig, onder het mom van ‘er valt altijd wel iets te vieren’, ook in Nederland lekker Chinees te eten. En dan moet je natuurlijk niet denken aan nummer 47 bij de Wok of afhaal Chinees bij jou op de hoek… Wij hebben het dan over een Chinees restaurant in Rotterdam waar ze echt géén Babi Pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoi serveren (wat trouwens Indonesische gerechten zijn..). Hier krijg je dumplings, Beijing Pizza (onze persoonlijke favoriet!), noodles & diverse soorten vlees, vis en groente met bijpassende saus. Ook aan de vegetariërs is gedacht want er staan ook bijzonder veel groente en/of tofu gerechten op de kaart.

Beijing Pizza, het favoriete gerecht van Danny!

Kortom: Wat ons betreft ook voor reizigers voor wie hun reis komende maanden gepland staat, een heel leuk adresje om vast kennis te maken met de Chinese keuken.  Uiteraard is het  niet alleen leuk voor reizigers die nog gaan, natuurlijk ook voor degene die al zijn geweest of degene die een stukje China in Nederland willen proeven. Want ook de sfeer in het kleinschalige eethuisje ademt China. Wij zijn er al diverse malen geweest en zijn regelmatig de enige westerse gasten. En ook de taalbarriere zul je hier tegenkomen. Wij bestelden tijdens één van onze bezoekjes een drankje en kregen vervolgens een doggybag. Om je China – beleving compleet te maken 🙂

En dan: Waar vind je dit stukje China in Nederland? Je vind het eethuisje Beijing Bao en vind je in het centrum van Rotterdam, in de Pannekoekstraat.

Absoluut een aanrader voor wie op zoek is naar de échte Chinese keuken in Nederland.

Ganbei!

background-pattern