Riksja China & Tibet

Naar boven

Is het nog veilig om naar Hong Kong te gaan?

blog

Geschreven op
woensdag 9 oktober
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Reizen in Hong Kong

Na vier maanden protest in Hong Kong lijkt het er maar niet rustig te worden. Hoewel de protesten zich niet op toeristen richten, kloppen veel reizigers bij ons aan met de vraag: is het nog veilig om naar Hong Kong te gaan? Een begrijpelijke vraag. Lees hier hoe wij tegen de situatie aankijken en wat onze tips en adviezen zijn.

De situatie in Hong Kong houden we samen met onze lokale collega’s nauwlettend in de gaten. Vooralsnog is de situatie voor toeristen binnen Hong Kong veilig. Reizigers die nu in Hong Kong zitten, of net terug zijn gekomen, geven aan dat ze weinig tot geen problemen hebben ondervonden met het bezichtigen van de stad. Wellicht is het een open deur, maar we raden natuurlijk wel aan om in ieder geval bij de overheidsgebouwen en protesten uit de buurt te blijven.

Twijfel je toch over een bezoek aan Hong Kong, dan kunnen we natuurlijk naar de mogelijkheden kijken om de reis te laten eindigen in een andere Chinese stad. Zo zijn de steden Shanghai en Xiamen op het moment een goed alternatief. Lees hier meer over onze bouwsteen Shanghai: Back to the future of kies voor de subtropische groene stad aan de kust, Xiamen. Hier hebben we helaas nog geen bouwsteen voor op onze website staan, maar dit kunnen we wel voor je aanbieden. Je overnacht in een hip koloniaal hotel midden in het centrum.

Let op: er is nog geen officieel negatief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid voor Hong Kong afgegeven. Mocht je al een reis naar Hong Kong hebben geboekt, vraag bij je annuleringsverzekering na of eventuele extra kosten voor het omboeken van de reis vergoed worden.

Onze tips:

  • We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar blijf bij de protesten uit de buurt
  • Houd voor het laatste nieuws over de protesten de website van de South China Morning Post in de gaten
  • Check hier de dienstregeling van de metro (MTR) en Airport Express in Hong Kong
  • Laat je informeren en voorlichten in je hotel of door onze lokale collega’s ter plekke
background-pattern