Riksja China & Tibet

Naar boven

Tips voor panoramafoto’s in China

blog

Geschreven op
maandag 7 april
Geschreven door
Suzanne Vermeer
toeristen panoramafotos china

Say Cheeeeeeese!

Maak in China mooie panoramafoto’s

China is een enorm land, waar meer dan een miljard mensen wonen. Je vindt er de drukke steden als Hong Kong en Shanghai, maar aan de andere kant ook de uitgestrekte landen en natuurlijk de Chinese Muur. Wat dat betreft is China uitstekend geschikt voor het maken van panoramafoto’s. Dit zorgt ervoor dat je na afloop een mooi fotoboek samen kunt stellen, zeker wanneer je een camera meeneemt die hier een speciale functie voor in huis heeft.

 

 

 

 

fotografie chinese muur china

Fotografie op de Chinese Muur

Horizon en de Chinese muur

Wil je in China panoramafoto’s maken? Dit kun je onder andere doen in de buurt van de Chinese Muur. Probeer er een zo lang mogelijk gedeelte op te vangen, aangezien je de foto op die manier uit kunt laten stralen dat de muur een enorme afstand overbrugt. Leg bij voorkeur zowel op de voor- als achtergrond mensen vast, waardoor het perspectief bijdraagt aan de grootsheid die de foto uiteindelijk uit zal stralen. Daarnaast kun je in China een panoramafoto maken van de horizon, om deze uiteindelijk bijvoorbeeld als achtergrond in het fotoboek toe te passen en daar kleinere foto’s overheen te leggen.

 

 

man met camera china

Foto gelukt?

Speciale camerafunctie

Je kunt in China de beste panoramafoto’s maken door gebruik te maken van een speciale camerafunctie. Heb je een iPhone of een Android smartphone? Dan is de kans dat je daar automatisch panorama’s mee kunt maken, waarbij je telefoon de verschillende beelden als het ware aan elkaar plakt. Heb je een compactcamera? Dan kun je via een speciale functie meerdere foto’s maken, die je op elkaar aan laat sluiten. Indien je een spiegelreflex camera gebruikt is de kans groot dat je zelf voor een panorama zal moeten zorgen, door de hoogte van je camera stabiel te houden en steeds een andere horizontale hoek te fotograferen.

 

 

meisje voor de camera chinaLiggend fotoboek van China maken

Indien je een aantal mooie panoramafoto’s in China maakt kun je deze later gebruiken voor op de achtergrond, vooral wanneer je besluit om een liggend boek te maken. Je hebt op die manier de kans om de foto’s volledig uitgestrekt te plaatsen, waardoor goed duidelijk wordt dat je er een prachtig zicht had over wat je met de foto laat zien. Plaats vervolgens enkele kleinere foto’s over de achtergrond, bijvoorbeeld om de mensen of het straatbeeld mooi uit te lichten. Wat dat betreft kun je de panoramafoto’s van China op meerdere manieren in je fotoboek gebruiken.

Ben je net terug van je reis en wil je een fotoalbum maken, maar weet je nog niet bij welke aanbieder? Kijk dan eens bij Bart op zijn website. Hier vindt je ook meer tips en trucs voor het maken en samenstellen van een fotoalbum waar je jaren later nog met veel plezier in terug zult kijken.

Heb jij zelf nog tips voor het maken van foto’s tijdens je reis door China? Deel ze hieronder in de reacties en maak toekomstige reizigers blij.

background-pattern