Naar boven

Eigen Babi Pangang maken

Maak je eigen Babi Pangang

blog

Babi Pangang een Chinees recept? Wel nee, de oorsprong komt uit Indonesië. Of nog beter, eigenlijk noemen ze het: Babi Pangang. Het woord ‘Babi’ betekent letterlijk varken en ‘Pangang’ geroosterd.
Decorative torn edge

Echte Indonesische Babi Pangang

Het verschil met China is dat zij het eerst koken en frituren, terwijl het vlees in Indonesië geroosterd wordt. Zet jij deze kerst het gourmetstel op tafel of ga je jouw (kook)grenzen over? Wij vonden dit lekkere en eenvoudige recept online. Ga ook aan de slag met dit traditionele Indonesische gerecht.

Babi pangang maken, markt

Inkopen doen:

  • 1 pond varkensvlees, in reepjes
  • 3 uien
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 teentje knoflook
  • ½ liter water
  • 1 goudbouillontablet
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 potje atjar tjampoer
  • maïzena
Babi Pangang recept

Aan de slag:

Bak het vlees bruin en krokant in een beetje olie. Fruit de 3 uien en doe deze bij het vlees, daarbij de bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook. Dit alles 15 minuten laten sudderen.
In een andere pan kook je ½ liter water, daarin doe je het bouillonblokje, tomatenpuree en stroop. Even laten doorkoken en binden met maïzena. Dit alles bij het vlees toevoegen en het potje atjar tjampoer erbij doen. Apart serveren bij rijst of mie.
Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Babi Pangang zelf maken

Boek jouw individuele rondreis naar Indonesië

Ben je al helemaal enthousiast over Indonesië en wil je een keer echte Indonesische Babi Pangang eten? Neem een kijkje bij onze kant-en-klare Indonesië rondreizen of stel zelf je reis samen met onze Indonesië bouwstenen!

Lees ook onze andere blogs:

background-pattern