Maak je eigen Babi Pangang
BlogEchte Indonesische Babi Pangang
Het verschil met China is dat zij het eerst koken en frituren, terwijl het vlees in Indonesië geroosterd wordt. Zet jij deze kerst het gourmetstel op tafel of ga je jouw (kook)grenzen over? Wij vonden dit lekkere en eenvoudige recept online. Ga ook aan de slag met dit traditionele Indonesische gerecht.
Inkopen doen:
- 1 pond varkensvlees, in reepjes
- 3 uien
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel stroop
- 1 teentje knoflook
- ½ liter water
- 1 goudbouillontablet
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 potje atjar tjampoer
- maïzena
Aan de slag:
Bak het vlees bruin en krokant in een beetje olie. Fruit de 3 uien en doe deze bij het vlees, daarbij de bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook. Dit alles 15 minuten laten sudderen.
In een andere pan kook je ½ liter water, daarin doe je het bouillonblokje, tomatenpuree en stroop. Even laten doorkoken en binden met maïzena. Dit alles bij het vlees toevoegen en het potje atjar tjampoer erbij doen. Apart serveren bij rijst of mie.
Eet smakelijk en fijne feestdagen!