Naar boven

Munduk Bali

7x cultureel Bali

blog

Groene landschappen, de klank van klokken en wierook in de lucht. Dit is typischBali, waar spiritualiteit en cultuur samenkomen in bijzondere tempels. Deze plekken vertellen niet alleen verhalen over het verleden, maar bieden ook een ontsnapping aan het drukke leven. Er is geen plek in Indonesië waar je zoveel tempels kan bezoeken als op Bali. Deze zeven mag je absoluut niet missen volgens onze experts!
Decorative torn edge

1. Pura Besakih

Pura Besakih

Aan de voet van de majestueuze vulkaan Agung bevindt zich Pura Besakih, de ‘moedertempel’ van Bali. Dit indrukwekkende complex bestaat uit meerdere afzonderlijke tempels en speelt een centrale rol in het Balinese hindoeïsme. Naast de religieuze betekenis, word je ook betoverd door de intrigerende architectuur en het adembenemende uitzicht op de berg Agung, wat deze plek tot een must-see maakt voor elke reiziger.

2. Brahmavihara Arama

Brahmavihara Arama

Gelegen in het noordelijke deel van Bali, te midden van de serene omgeving van Banjar, verwelkomt de Brahmavihara Arama-tempel je in een oase van rust. Deze Boeddhistische tempel straalt eenvoud uit en is omgeven door groene tuinen en vijvers. Een ideale plek om hier te ontsnappen aan de drukte en even helemaal tot rust te komen. Kijk niet gek op als je hier af en toe een monnik voorbij ziet lopen. Het is namelijk ook het grootste klooster op Bali.

3. De watertempel Tirtagangga

Tirtagangga tempel Bali

Ben je in Oost-Bali? Dan moet je beslist een stop maken bij de Tirtagangga tempel, gelegen in het dorpje Ababi. De tempel staat bekend om zijn fonteinen, vijvers en bijzondere beelden en je kunt een mooie wandeling maken over het complex. Tirtagangga is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een spirituele plek waar Balinese hindoes komen om zich te zuiveren en te bidden.

4. Tanah Lot

Tanah Lot tempel

Het is misschien wel de bekendste tempel van Bali, maar toch mag hij niet ontbreken. In het zuidwesten van Bali vind je de iconische Tanah Lot-tempel. Deze unieke locatie weerspiegelt de harmonieuze interactie tussen mens en natuur. Hoewel de populariteit ervoor heeft gezorgd dat het hier druk kan zijn, blijft de essentie van de plek intact. Vooral tijdens de zonsondergang kun je genieten van een spectaculair schouwspel terwijl de zon langzaam achter de horizon zakt.

5. Uluwatu Tempel

Uluwatu Tempel Bali

Boven op de kliffen van Uluwatu, met uitzicht op de zee, staat de bijzondere
Uluwatu-tempel. Deze plek biedt niet alleen een adembenemend panorama, maar ook een diepgaande inkijk in het spirituele leven van Bali. Mis vooral de Kecak-dans bij zonsondergang niet, waarbij de dansers je meenemen in een betoverende uitvoering tegen de achtergrond van de zee. Wees voorbereid op nieuwsgierige apen, die graag wat van je aandacht stelen!

6. Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul Bali

Verscholen in het hart van Bali, in het dorp Tampaksiring, vind je Pura Tirta Empul. Deze tempel staat bekend om zijn heilige bron en brengt je in contact met de spirituele gewoonten van Bali. Daarnaast is de omgeving rondom de tempel ook een bezoekje waard!

7. Gunung Kawi

Gunung Kawi tempel Bali

Reis terug in de tijd naar de elfde eeuw terwijl je de mysterieuze Gunung Kawi-tempel verkent. Deze oude tempel, uitgehouwen in de rotsen, biedt inzicht in het verleden van Bali. Loop langs de indrukwekkende reeks van uitgehouwen beelden en altaren en leer de geschiedenis van Bali beter kennen!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze rondreizen en bouwstenen

Indonesie rondreis
rondreis

Rondreis 2: Bali en Lombok

 • Bali en Lombok: Candidasa - Tirtagangga - Ubud - Nusa Lembongan - Kuta(Lombok) - Tetebatu - Gili Air - Sanur
 • 19 dagen/ 18 nachten
 • vanaf € 1.460,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 3: Alle vrijheid op Bali

 • Ubud - Candidasa - Pemuteran - Munduk - Sanur
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 695,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Rise & shine, vulkaan Batur beklimmen

 • Kintamani
 • 2 dagen/ 1 nacht
 • vanaf € 100,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
toraja familie indonesie
bouwsteen

Thuis bij de Toraja’s

 • Toraja Sulawesi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 333,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern