Naar boven

Sidemen: tussen rivier en vulkaan

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sidemen
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 95,- p.p. bij 2 personen
✓ Slaap tussen de rijstterrassen met infinity pool en uitzicht op de vulkaan Agung
✓ Vele malen rustiger dan Ubud
✓ Ontdek het platteland tijdens een wandeling met een local

In het groene binnenland van Bali vind je nog plekken waar je geniet van rust en ruimte en de lokale dorpsbewoners naar je zwaaien terwijl ze de was doen in de rivier. In Sidemen vind je geen souvenirswinkels en het aantal restaurants is beperkt, maar er zitten een aantal 'warungs' lokale restaurantjes en je kunt prima eten in je hotel. Naast wandelen kunnen de actievelingen gaan raften en de rustzoekers kiezen voor ons yogaverblijf.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Sidemen Bali

Als je aankomt in de groene vallei van Sidemen komt er gelijk een gevoel van rust over je heen. De infinity pool van je accommodatie nodigt uit tot een frisse duik. Bungelend met je benen in het water, kijk je uit over de rijstvelden. Eenden vliegen heen en weer op zoek naar een vijver tussen de rijstvelden en boeren bewerken het land. Een pad naar beneden leidt je naar een rivier die het landschap in tweeën deelt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandeling door de vallei van Sidemen

Vandaag hebben we een lokale gids voor je geregeld die je meeneemt op een wandeling van ongeveer twee uur. Wanneer je door de rijstvelden en langs de rivier loopt, maak je kennis met het boerengezicht van Sidemen. Onderweg heb je een handen- en voetengesprek met de lokale dorpsbewoners die werken op het land of de was doen in de rivier. Terwijl je lokale gids vertelt over het lokale leven in het binnenland van Bali verwonder je je over de uitgestrekte rijstvelden, waar eenden vrolijk in de waterpoeltjes zwemmen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Sidemen, einde bouwsteen

Vandaag neem je afscheid van de vallei en vervolg je je Bali rondreis. Reis bijvoorbeeld door naar het rustige strand van de Ongerepte Oostkust van Bali of verblijf bij de Balinees thuis en bezoek het waterpaleis Tirtagangga. Heb je het grootste deel van je Bali reis er al op zitten? Sluit dan af in het zuiden in Sanur of Canggu.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Sidemen: tussen rivier en vulkaan

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Raften

 • Reissom:
  € 75,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 uur raften, equipment, gids, lunch

Zwemvest om, helm op en tijd voor actie! Samen met ervaren gidsen ga je vandaag in een raft de Telaga Waja rivier bedwingen. Tijdens de twee uur durende tocht vaar je dwars door de jungle, langs rijstvelden en onderweg passeer je diverse watervallen. De rivier heeft hier en daar aardige stroomversnellingen, maar de gidsen weten precies hoe ze de stroomversnellingen het beste kunnen bedwingen. Eenmaal in rustiger vaarwater beland vonden wij het leuk om overboord te springen zodat we heerlijk konden drijven in het water om af te koelen. Na de verfrissende douche en de (buffet-)lunch brengt onze chauffeur je weer terug naar je hotel.

Decorative torn edge
accommodatie sidemen bali
slaapkamer sidemen bali
sidemen cottage bali
Variant
2

Zorgeloos Zen: mini yoga retreat op Bali

 • Reissom:
  € 145,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt en yoga-les

De groene vallei waar de Agung vulkaan in de verte aan de horizon pronkt, is volgens ons ook een fijne plek om tijdens je Bali reis rust te vinden. Wij hebben hier ook een plaats gevonden waar ontspanning, yoga en meditatie centraal staan.

Tijdens een begeleide yogales oefen je de ademhaling terwijl je een lotuspositie aanneemt en ook is het mogelijk om bewustwordingsmeditatie te volgen. De combinatie met een wandeling door de omgeving en contact met de lokale bevolking zorgt ervoor dat je niet alleen het beste uit jezelf haalt tijdens deze bouwsteen, maar ook uit de omgeving van Sidemen.

Nadat onze chauffeur je naar Sidemen heeft gebracht, installeer je je in een comfortabele cottage. De rustige sfeer die er in dit groene dal heerst heeft de eigenaren van je kleinschalige accommodatie geïnspireerd: spiritueel is hier het uitgangspunt. Iedere ochtend en avond worden er meditatieve- en bewustwordingscursussen gegeven.

Decorative torn edge
Variant
3

Een dag met een Balinese familie

 • Reissom:
  € 82,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Transfer, wandeling met Engelstalige gids, kookworkshop en lunch of diner

Tijdens deze dag kom je meer te weten over hoe Balinezen leven, wat zijn hun tradities en over hoe ze nu dat lekkere eten maken.
De excursie begint bij het huis van de gids, waar je gids vertelt over de tradities en hoe families samen leven. Je gaat vervolgens te voet op pad naar de rijstvelden en de rivier. Onderweg kun je de markt bezoeken. Daarnaast kom je bij lokale bronnen, een fijne plek om even uit te rusten en je op te frissen. De locals komen hier voor zuiveringsrituelen. Je loopt verder de jungle in, en komt dan aan bij een open plek in de jungle waar de Balineze familie je al staat op te wachten. In een beekje vang je rivierkreeften die je vervolgens samen met de gids bereid in een bamboekoker. Haal zelf een kokosnoot uit te boom om hier van te genieten, verser kan niet! Een echte lekkernij vond ik de maïskoekjes die ik zelf mocht bakken, daar kon ik geen genoeg van krijgen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

candidasa bali boot
bouwsteen

Ongerepte oostkust van Bali

 • Candidasa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 105,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Paleis tussen de heuvels

 • Tirtagangga
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
boten sanur bali
bouwsteen

Stranden van het zuiden

 • Sanur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern