Naar boven

Dieren in Indonesië, Orang Oetan

Dieren in Indonesië

blog

Zelf ben ik dol op dieren en tijdens mijn reizen probeer ik eigenlijk altijd wat van het dierenleven op de bestemmingen mee te krijgen. Indonesië is hiervoor gelukkig geen uitzondering. Ik spotte onder andere de orang oetans op Sumatra, schildpadden voor de kust bij de Gili eilanden en Komodo varanen in het Komodo nationaal park.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 27 maart
Geschreven door
Kerstin Jauk

Aapjes kijken op Sumatra en Bali

Als je graag apen wilt spotten in Indonesië dan maak je hierop de meeste kans op de eilanden Sumatra, Bali en Sulawesi. Op Sumatra wandel je door de jungle en ga je op zoek naar orang oetans die hier in het wild rondslingeren. Tijdens deze wandeling maak je ook nog kans op het zien van gibbons en de grappige Thomas Leaf apen, dit zijn aapjes met een grappige kuif. Op Bali is het apenbos in Ubud een plek waar je zeker apen zal gaan zien. Let wel op, het zijn aapjes die inmiddels gewend zijn aan toeristen en ze zijn behoorlijk brutaal. Voor ik het wist was ik er mijn zonnebril kwijt en had een aap hem in beslag genomen. Het is daarom aan te raden dat je losse spullen goed wegstopt. Ook in de jungle van Sulawesi is de kans groot dat je oog in oog komt te staan met apen die er door de bomen slingeren.

Dieren in Indonesië, apen

Dolfijnen, vissen en schildpadden spotten op Bali en Lombok

Voor de kust van Lovina komen de dolfijnen in de vroege ochtend voorbij gesprongen. Helaas wordt er massaal gebruik gemaakt van de boottochtjes waarbij je de dolfijnen kunt gaan zien waardoor het vaak een drukte van jewelste is met bootjes voor de kust. Wij kiezen er zelf voor om deze boottochtjes niet aan te bieden, omdat we duurzaamheid en diervriendelijkheid tijdens onze reizen erg belangrijk vinden. Leuker vinden we het om te gaan snorkelen tussen de gekleurde vissen bij Menjangan eiland bij Bali of om een uitstapje te maken naar de Gili eilanden waar je tijdens het snorkelen goede kans hebt om schildpadden te spotten.

Schildpadden, dieren in Indonesië

Oog in oog met varanen en spookdiertjes op minder ontdekt Komodo en Sulawesi

Als je het leuk vindt om wat meer buiten de gebaande paden te treden om oog in oog te kunnen staan met bijzondere dieren is een uitstap naar Komodo of Sulawesi een aanrader. Vanaf Flores vaar je naar Komodo nationaal park. Dit is de enige plek ter wereld om de Komodovaraan te zien. Vaak liggen ze lui in de zon op te warmen, maar soms zijn ze ook actief en dan wil je wel goed oppassen omdat een beet van deze dieren dodelijk kan zijn. Tijdens de wandeling over het eiland heb je een ranger bij je die ervoor zorgt dat de varanen niet te dichtbij komen. Op Sulawesi trek je wat dieper de jungle in voor de zoektocht naar spookdiertjes. Dit zijn kleine diertjes met in verhouding erg grote ogen.

Dieren in Indonesië, Komodo Varaan

Kijk bij onze Indonesië bouwstenen en rondreizen of lees een van onze andere blogs.

background-pattern