Naar boven

Gili strand bij Bali Indonesie

Wist je dat… kerst en nieuwjaar in Indonesië

blog

Geschreven op
donderdag 18 december
Geschreven door
Kerstin Jauk

kerst in indonesie
In Nederland tuigen we de kerstbomen massaal op zodra Sinterklaas ons land verlaten heeft. We maken plannen voor kerstdiners met familie en vrienden en vieren Nieuwjaar gezellig samen terwijl we naar vuurwerk kijken. In Indonesië worden deze feestdagen ook gevierd, maar net even op een andere manier. Wij delen graag wat feestelijke wist je datjes.

 

 

kerst in indonesie kerstboomWist je dat… Kerst in Indonesië

  •  …er in Indonesië geen “echte” kerstbomen zijn, alleen kunstkerstbomen? De kerstboom op de afbeelding is de boom die onze lokaal vertegenwoordiger op Bali heeft opgezet dit jaar.
  • …geloof erg belangrijk is in Indonesië? Voornamelijk voor christenen en protestanten is Kerst belangrijk. Op het eiland Flores leeft Kerst het meest, omdat de meeste inwoners christelijk zijn.
  • …het niet gebruikelijk is om met Kerst cadeautjes te geven? Indonesiërs gaan op deze dagen naar de kerk en ze eten gezellig samen met de familie.
  • …veel restaurants met Kerst dicht zijn? Hierdoor organiseren veel hotels voor toeristen een feestelijk Kerstdiner.

Wist je dat… Nieuwjaar in Indonesië

  • …er tijdens Oud&Nieuw langs de kant van de weg toeters worden verkocht? Met veel kabaal luiden de Indonesiërs het nieuwe jaar in.
  • …Bali een andere kalender heeft? Op dit eiland wordt Nieuwjaar in maart gevierd tijdens Nyepi (Balinees Nieuwjaar). In 2015 wordt deze dag gevierd op 21 maart. Nyepi wordt gevierd met een grote parade en de dag die hieraan vooraf gaat is de dag van de stilte. Op deze dag blijft iedereen binnen en is het het eiland in stilte gehuld.
  • …er ook op 31 december veel restaurants gesloten zijn? In veel hotels worden er op deze avond (gala)diners georganiseerd.

Voor het reizen naar Indonesië in de Kerst en Nieuwjaarsperiode raden wij je aan om niet te laat te boeken. De vluchten in de Kerstvakantie worden snel duur (tot wel €1600 per persoon), waardoor het verstandig is je vliegticket zo vroeg mogelijk te boeken. Dit kan vanaf elf maanden voor vertrek.

Kriebelt het bij jou om de feestdagen volgend jaar in Indonesië door te brengen? Laat je door ons inspireren en neem een kijkje bij onze Indonesië-reizen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op op telefoonnummer 071-8910328.

 

Ga terug naar het Indonesië reisblog voor meer weetjes en inspiratie.
background-pattern