Naar boven

Indonesië: offers op Bali

blog

Geschreven op
woensdag 16 april
Geschreven door
Kerstin Jauk

Offers BaliOp Bali vormen kleurrijke offers een belangrijk onderdeel van het geloof van de hindoeïstische bevolking. Bekijk onze Bali bouwstenen en Bali rondreizen zodat je zeker bent deze offers te spotten tijdens de reis. Zij maken een dagelijks ritueel van het geven van giften aan de goden in de vorm van een offer. De hindoeïstische bevolking zorgt iedere dag voor een nieuw offer aan de goden. Tijdens je reis zul je zeker kleurrijke offers op Bali tegenkomen. Voor de hindoeïstische bevolking is het gebruikelijk om thuis een tempeltje of offerplaatsje te hebben waarin iedere dag een offer wordt gelegd. Ook in de hotels zul je vrijwel altijd een tempel of offerplaats terugvinden. Kleine offers in de vorm van voedsel, bloemetjes en wierook worden in het tempeltje of op het offerplaatsje dagelijks aan de goden gebracht. Mensen doen dit om de goden hun dankbaarheid te tonen voor het leven en ook om kwade demonen gunstig te stemmen en om de harmonie in het leven niet te verstoren.

Vrouwmetoffer indonesieVoor grote ceremonies wordt nog meer tijd en aandacht besteed aan de offers die gebracht worden aan de goden. Wanneer je bijvoorbeeld getuige bent van een huwelijks- of uitvaartceremonie zul je op straat of bij een tempelcomplex een grote stoet met mensen voorbij zien komen met grote schalen met bloemen en eten. Voor een crematie wordt een aantal dagen uitgetrokken en worden er veel mensen betrokken in het uitvoeren van de offers en rituelen.

Onze bouwsteen “Paleis tussen de heuvels” geeft je mogelijkheid om je tijdens je Bali reis verder te verdiepen in de wereld van offers, goden en rituelen. Tijdens de optionele reinigingsceremonie vertelt onze gids je uitgebreid over de offers en de betekenis van het bloemetje en de wierook in het bakje.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

background-pattern