Naar boven

Rondreis Indonesië

Indonesië Gili eilanden – Welke kies jij?

blog

De Gili eilanden: tropische eilanden voor de kust van Lombok. De Gili’s liggen tussen Bali en Lombok in en zijn vanaf beide eilanden goed te bereiken per boot. Op de Gili’s vind je geen auto’s, wel paard en wagen. Het leven gaat hier langzaam voorbij, onder een stralende zon en met het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond. Ben jij op zoek naar het bekende plaatje van witte stranden, blauwe zee, slippers aan en… relaxen? Bezoek dan de Indonesië Gili eilanden. Met de term Gili eilanden, worden onderstaande eilandjes bedoeld: allemaal bekend bij reizigers, maar de een wat drukker dan de ander. Welke kies jij?
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 3 december
Geschreven door
Kerstin Jauk

Gili Meno

Op Gili Meno ervaar je het Expeditie Robinson gevoel. In twee uurtjes wandel je het eiland rond. Luxe accommodaties zijn hier niet. Je overnacht in eenvoudige, houten bungalows. Vanuit je bungalow loop je zo het strand op en vanaf het strand loop je zo de zee in waar het snorkelen kan beginnen. Vanaf Gili Meno kan je daarnaast gemakkelijk een snorkel- of duiktocht boeken. Deze vinden vaak plaats rondom het buureiland Gili Air.

Gili eilanden - Gili Meno
Gili eilanden - Gili Trawangan

Gili Air

Hierboven lees je het al: Gili Air is het snorkel- en duikeiland van de Gili’s en ideaal voor het halen van je PADI cursus. Hier vind je diverse duikscholen en het is op dit eiland dan ook drukker dan op Gili Meno. Direct voor de kust van Gili Air ligt een rif met kleurrijk koraal en vissen. Je kan ook schildpadden tegenkomen. De accommodaties zijn op Gili Air niet basic, maar ook niet luxe. Hier verblijf je in middenklasse accommodaties, soms met zwembad. Gili Air is overigens het kleinste eiland van de drie Gili’s en ligt het dichtste bij Lombok.

Gili Trawangan

Dit is het grootste en meest drukke Indonesië Gili eiland en ligt het verst van Lombok. Ben je op zoek naar luxe hotels en een scala aan restaurants en bars, dan ben je op Gili Trawangan op de juiste plaats. Dit eiland is populair bij backpackers en er heerst dan ook een laid-back eilandsfeer. ’s Avonds wordt er verse vis bereid op straat en langs het strand. Mocht je de rust willen opzoeken? Een kleine vissersboot brengt je in een half uurtje naar de buureilanden.

Gili eilanden - Wist je dat?

– De bewoners van de Gili’s de Sasak zijn? Dit zijn vissers die leven van toerisme en, natuurlijk, visserij.
– “Gili” in het Sasak “klein eiland” betekent?
– Rondom het eiland Lombok meer dan 25 Gili’s liggen?
– Rondom de Gili’s een constante watertemperatuur is van rond de 30 graden? Heerlijk…

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern