Naar boven

Bootjes aan de Gili Islands

Tips Gili eilanden

blog

Geschreven op
maandag 15 juni
Geschreven door
Kerstin Jauk

bunaken sulawesi indonesie
What to do op een paradijselijk eiland?

Een actieve en afwisselende reis naar Indonesië, wordt door onze reizigers vaak afgesloten aan het strand. Sommige reizigers kiezen voor het levendige Sanur op Bali, andere reizigers voor de stilte en rust van de tropische Gili eilanden. Het vooruitzicht: even ultiem ontspannen. Niks moet en alles mag. Maar, is er eigenlijk wel iets te doen op de Gili eilanden? Een reiziger vroeg ons laatst, terwijl hij op de Gili’s was en naar zijn voorkeur iets te veel vrije tijd had: “Hebben jullie tips?” De tips die wij hem hebben gegeven, delen wij ook graag met jullie. Al is niks doen op de Gili’s natuurlijk nog steeds toegestaan …

De rust van de Gili’slombok indonesie rondreis

Natuurlijk, niks doen mag ook! Voor vertrek en ook tijdens je reis, kijk je er waarschijnlijk al naar uit: luieren op een prachtig wit strand terwijl je al zippend aan een cocktail zit. Een vissersbootje vaart voorbij en je hoort de zacht kabbelende zee op de achtergrond. Af en toe klinkt er een gekko (kleine hagedis) die het de hoogste tijd vindt dat je actief wordt en zijn aanwezigheid kenbaar maakt door zijn gelijknamige lokroep. Je staat op en neemt een heerlijke plons in zee. Wat een luxe! Je komt de dag gemakkelijk door met de afwisseling van zonnebaden en zwemmen. Maar wat te doen op dag twee, drie en de eventuele andere dagen die volgen op dit zonnige eiland? Ontspannen en genieten van je rust is namelijk niet altijd zo makkelijk als dat het lijkt.

duiken bij gili schildpad indonesieGili’s tips: to do

Genoeg rust gehad? Ga mee op één van de snorkeltours langs de drie Gili eilanden of laat je verassen door de wondere wereld onder water met een introductieduik bij een van de vele duikscholen. Mocht het je zo bevallen en je hebt er de tijd voor (een dag of 3 a 4) dan is het een leuke uitdaging om je PADI duikbrevet te halen. Mocht je niet zo’n enorme waterrat zijn dan is het een idee om je dag vroeg te beginnen met een zonsopgang en een lekkere wandeling op het strand.
Vergeet ook vooral niet vooraf een goed boek in te pakken, deze komt altijd erg goed van pas op het strand. Verder is het ook erg leuk om tijdens je reis een dagboek bij te houden, het is logisch dat je er niet elke dag de tijd voor hebt gehad om er in te schrijven dus ook daarvoor is het strand de ideale plek om dat weer op te pakken.

Op het strand lopen altijd wel lokale mensen rond die je souvenirs of wat zelf gemaakt eten willen verkopen. Stel ze gerust wat vragen, ze zijn altijd in voor een praatje en vaak komen daar de leukste of meest bijzondere gesprekken uit voort.

Het eiland Lombok ligt op een half uur varen; geschikt voor een dagtocht naar de rijstvelden in het strand zuid bali bouwsteenbinnenland of de levendige kustlijn.
Wat ook leuk is om mee te nemen is een kaartenspel. Voor wat extra gezonde spanning kan je er een wedstrijdje van maken door de verliezer een drankje te laten kopen voor de winnaar. May the best player win!


De tijd vliegt op de Gili’s 

Of je nu rustig aan doet of actief bent op de Gili’s, naar onze ervaring vliegt de tijd. Voor je het weet is het alweer tijd om huiswaarts te gaan. Met deherinneringen nog vers in je gedachten, dwalen je gedachten alweer af… waar ga je volgend jaar naartoe?
Bekijk hier onze Gili reizen of ga terug naar het overzicht van artikelen: Indonesië reisblog.
background-pattern