Naar boven

Sumatra Cubadak Indoensië

Top 5 bijzondere slaapplekken in Indonesië

blog

Geschreven op
woensdag 6 maart
Geschreven door
Kerstin Jauk

Tijdens je reis met Riksja Indonesië slaap je op sfeervolle slaapplekken die passen bij de plek waar je op dat moment bent. We hebben gezocht naar knusse hotels, weg van de grote resorts én natuurlijk naar afwisseling in de reis. Begin je reis in Indonesische stijl tussen de rijstvelden of slaap een nachtje op een onbewoond eiland. Word gewekt door junglegeluiden, rollende golven of ervaar de gastvrijheid en dagelijkse rituelen in een homestay bij de mensen thuis. Met Riksja Travel brengen we onze reizigers dichterbij hun bestemming.

In deze blog geven wij, Indonesië-fanaten Kerstin, Nina en Romy, onze tips voor de bijzonderste slaapplekken.

Slaapplek Indonesië tips 1: Slapen in een traditioneel dorp

Op Flores domineert een groot aantal vulkanen het landschap. In de buurt van de Inerie-vulkaan bij Bajawa neemt je gids je mee naar een traditioneel dorp van de Ngada-bevolking. Het dorp ligt verborgen in de jungle en is alleen te voet bereikbaar. Leer alles over de oude tradities waarin vrouwen het voor het zeggen hebben en ontdek waarom dit bijzondere volk elk bakstenen huis slechts een ‘onderkomen’ noemt. Je slaapt in een bamboehuis op een matras en maakt gebruik van het hurktoilet en mandi (bak water) achter het huis. Het is simpel, maar netjes en prima voor één nacht. Je gastgezin legt je op hun manier in de watten.

Slaapplek Indonesië tips 2: Expeditie Robinson

Vlak voor de kust van Noordwest-Bali ligt een tropisch paradijs waar je schitterend kunt snorkelen. Menjangan-eiland hoort bij het nationale park van West-Bali.  Het zeewater is hier glashelder. Deze slaapplek is speciaal voor reizigers die denken: had ik deze plek maar voor mezelf! Wanneer tegen zonsondergang nagenoeg alle snorkelaars terug naar Pemuteran varen, blijf jij op het eiland. Zet je tent op en waan je in een aflevering van Expeditie Robinson.

Slaapplek Indonesië tips 3: Rust tussen de rijstvelden

Op een mystieke plek nabij Yogyakarta staat de boeddhistische tempel Borobudur, een van de hoogtepunten van je Java-reis. Wil je de drukte van Yogyakarta ontsnappen, dan kun je de rust opzoeken in dit comfortabele hotel tussen de rijstvelden op een uur rijden van Yogyakarta. Met de fiets ben je binnen een paar minuten bij de Borobudur, maar wij vonden het ook leuk om de lokale dorpjes te verkennen. ’s Avonds kun je je laten verwennen door de kokkin die de lekkerste rijsttafels serveert. Voor een uitje naar de stad regel je gemakkelijk een auto met chauffeur via het hotel.

Slaapplek Indonesië tips 4: Op een onbewoond eiland

Toe aan ontspanning op een bounty-eiland na je jungle-avonturen op Sumatra? Vanuit Padang vaar je in een half uur naar het eiland Cubadak. In de verte zie je een hagelwit strand met jungle op de achtergrond. Op de pier van je slaapplek stap je uit en het relaxen kan beginnen. Verkeer kan hier niet komen, waardoor het extra rustig en ontspannen aanvoelt. We hebben gekozen voor sfeervolle bungalows, verspreid in een groene omgeving aan een van de mooiste stranden. Vanaf je veranda kijk je uit over het langgerekte, witte zandstrand …

Slaapplek Indonesië tips 5: Thuis bij de Toraja’s

Vanuit Rantepao ga je op Sulawesi vroeg met een gids op pad naar het hart van Torajaland. Terwijl je groene rijstvelden en de dichte bamboebossen trotseert, passeer je kleine dorpjes. Na ongeveer zes uur lopen over smalle paden met af en toe een klim, kom je aan bij je nieuwe ‘familie’. Hier overnacht je in een heus zadelhuis op palen, in een eenvoudige kamer met een kraan als douche. Je gids vertelt je onderweg alles over de bijzondere tradities van de Toraja’s. Kinderen uit het dorp verzamelen zich om je heen en dagen je graag uit voor een potje voetbal. Vroeg eten en dan naar bed, want het is snel donker en het kaarslicht gaat vroeg uit. Na het ontbijt word je uitgezwaaid en loop je dwars door de natuur terug naar Rantepao.

Sumatra Cubadak Indoensië
background-pattern