Naar boven

Tussenstop Kuala Lumpur of Singapore

blog

Geschreven op
dinsdag 28 januari
Geschreven door
Kerstin Jauk

Je kunt natuurlijk in één keer naar Indonesië vliegen, maar als je toch langs Singapore of Kuala Lumpur komt, vinden wij het leuk om hier een korte tussenstop te maken. Op deze manier onderbreek je de lange vliegreis naar Indonesië. Bovendien wen je dan alvast een beetje aan het tijdsverschil en stap je na een goede nachtrust een stuk frisser het vliegtuig in voor de rest van je Indonesië reis. Twee nachten is net genoeg om bij te komen van je jetlag en om een goede indruk van de stad te krijgen. Vervoer en dagtrips in de steden zelf zijn makkelijk ter plaatse te regelen. We bieden geen standaard stadstours aan, wel een transfer bij aankomst en een sfeervol hotel met een goede ligging.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, de kosmopolitische hoofdstad van Maleisië (ook wel KL genoemd), is een bezoekje tijdens een stopover in Azië zeker meer dan waard. Het is een stad van de uitersten; rommelige Chinese straatjes en kleurrijke Indiase winkels zigzaggen tussen hypermoderne gebouwen door. Waar je ook gaat, je proeft, ruikt en voelt de eigenwijze Maleisische hoofdstad met al je zintuigen. Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn de hoogste torens ter wereld, de Petronas Towers, het neo-koloniale, in Anglo-Moorse stijl gebouwde station en de ultramoderne Masjid Negara-moskee.

Voor wie alvast wil proeven van de echte Aziatische sfeer moet zeker een bezoek brengen aan Chinatown. Je kunt hier eindeloos dwalen door kleine steegjes en straatjes. Voor lekker eten moet je zeker niet schromen om de kleine lokale restaurantjes binnen te stappen. Probeer zeker de Maleise saté en de Fish-head soup. Maar Kuala Lumpur biedt ook alles voor de meer Westers georiënteerde reiziger, van fast food restaurants tot aan grote airconditioned shopping malls, waar je eindeloos kunt winkelen.

Singapore

Singapore is een bruisende, bijzonder welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een stopover in Azië waard. De stad kent een mengelmoes aan culturen: Chinatown met zijn typische markt, de originele façades van Little India en rond Arab street de tempels en kleurige straten. Je kunt er gevarieerd eten en shoppen in een oosterse sfeer.

Wil je wat uitrusten dan kun je naar Sentosa; een kunstmatig aangelegd strand waar vooral veel jongeren komen. Het leukste strand vinden wij Palawan, waar fanatiek beachvolleyball wordt gespeeld. Je kunt ook een fiets huren en naar het populaire Underwater World gaan. Het is aan te raden van te voren eten en drinken mee te nemen, de kosten kunnen op Sentosa Island anders behoorlijk oplopen. Houd wel in de gaten dat prijzen flink afwijken tijdens nationale feestdagen, vakanties en conferenties in Singapore.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

background-pattern