Naar boven

Onze top 3 van Lombok in Indonesië

blog

Lombok, Indonesië: het minder bekende eiland dat rechts van het bekende eiland Bali ligt. Per boot vanaf Bali te bereiken in een paar uurtjes of met een korte binnenlandse vlucht. De eilanden Lombok en Bali zijn vergelijkbaar wat betreft grootte. De afstanden op het eiland zelf zijn te overzien, denk aan maximaal 3 tot 4 uur rijden van A naar B. Waarom wij, de reisspecialisten van Riksja Indonesië, zo gek zijn op dit authentieke eiland? Dit lees je in onze persoonlijke top 3 (al hebben we nog wel meer redenen waarom Lombok zo leuk is).
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 25 februari
Geschreven door
Kerstin Jauk

#1 Authentiek Lombok

Lombok in Indonesië is het eiland om het lokale boerenleven te ervaren. Met chauffeur en gids ontdek je het binnenland. Je slaapt tussen de rijstvelden, zwemt in watervallen, loopt door lokale dorpen en krijgt een kijkje in de wereld van traditioneel aardewerk en kleurrijke sarongs. Luxe is er in het binnenland van Lombok niet, sfeer wel. De inwoners van het dorp Tetebatu zijn gastvrij, hun deur staat altijd open voor reizigers. Net als de keukendeur van je accommodatie: eetgelegenheden zijn hier schaars maar bij je accommodatie kan je altijd terecht voor een verse curry.

Top 3 Lombok Indonesië - rijstvelden
Top 3 Lombok Indonesië - Gili-eilanden

#2 De tropische Gili's

De Gili-eilanden, kleine tropische eilanden tussen Bali en Lombok in. De Gili’s horen bij het eiland Lombok en spelen een belangrijke rol in de lokale visserij en het toerisme. Hier vindt de reiziger het o-zo-heerlijke-cliché beeld: wit zand, blauwe zee, palmbomen… Met het begrip “de Gili’s” wordt vaak een drietal eilanden bedoeld: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Het meest rustige eilandje is Gili Meno. Hier vind je een handjevol reizigers en beleef je het pure eilandleven. Er zijn geen auto’s toegestaan, het plaatselijke vervoer is paard en wagen. Vis staat op het dagmenu en de activiteit van de dag (nou ja, van elke dag eigenlijk): snorkelen. Of doe lekker helemaal niets …

#3 Actief, actiever, actiefst: het trotseren van de Rinjani-vulkaan

Een 3-daagse trekking naar de Rinjani-vulkaan met actieve dagen en basic overnachtingen. Bereid je voor op klimmen en klauteren. ’s Avonds maakt onze gids een maaltijd voor je klaar, je tent wordt opgezet. Warme kleding mee, want het is koud hier boven. In de vroege ochtend heb je de kans om de top te beklimmen en hier de zon op te zien komen. Vervolgens begin je aan de afdaling, langs heldere kratermeren en pruttelende warmwaterbronnen. Het is een paar dagen een lichamelijke en geestelijke beproeving, maar het gevoel van euforie na afloop van de trekking is groot.

Top 3 Lombok Indonesië - Rinjani vulkaan

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern