Naar boven

Nusa Penida Bali

Huwelijksreis romantisch Bali

blog

Ben je op zoek naar de meest tropische, romantische plek op aarde voor je huwelijksreis? Wij vinden dat Bali alle ingrediënten heeft voor een perfecte huwelijksreis; sfeervolle luxe accommodaties, dineren aan het stand, mystieke tempels en de laid-back eilandsfeer staan garant voor een ontspannen huwelijksreis. Wij geven je graag wat romantische tips voor een huwelijksreis naar Bali.
Decorative torn edge

Verblijf tussen de rijstvelden in Ubud

Bali Ubud Hotel

Een verblijf in het sfeervolle Ubud is een prettig begin van je honeymoon op Bali. Dit authentieke kunstenaarsplaatsje wordt omgeven door frisgroene rijstvelden. Je verblijft in een bungalow, tussen de rijstvelden. Wil je net iets luxer? Verblijf dan in onze special stay in Ubud; een sfeervolle bungalow met zwembad, net buiten het centrum waar je kunt genieten van rust en privacy. Je bungalow in dit luxe kleinschalige vakantieparadijsje is ingericht in originele Balinese stijl.
Samen op pad? Fietsen is altijd leuk. Met een lokale gids fiets je langs rijstvelden en ambachtelijke dorpjes. Wij vonden het een mooi avontuur om te fietsen door het paradijs over kronkelige paden dwars door de rijstvelden.

Ontdek Menjangan eiland

Bali romantisch snorkelen

In het uiterste noordwesten van Bali ligt een ongerept natuurgebied, het Barat National Park. Je kunt hier trekkings maken tussen de woudreuzen, apen en kleurrijke vogels. Voor de kust van Barat ligt Menjangan eiland, een ideale duik- en snorkelplek waar we graag een tour voor je regelen. De zee is hier diepblauw en onder water wacht het mooiste koraal van Bali. Je hotel ligt in het kustdorpje Pemuteran, met een prachtig strand. Onze luxe special stay ligt aan hetstrand. Je verblijft hier in een villa met privé zwembad én je loopt zo op je blote voeten het strand op. Zet je snorkel op en ontdek ook hier de kleurrijke onderwaterwereld.

Slaap in de tuin van een paleis

Tirtagangga Water Palace

In het hart van Bali vind je een uniek plekje; Het waterpaleis van Tirtagangga (letterlijk ‘water uit de Ganges’). Het ligt midden in de rijstvelden. Wat een prachtige plek! Wij keken met bewondering naar dit paleis van vroegere heersers waar je kunt zwemmen in baden met heilig water. Slapen in een bungalow in de tuin van het Waterpaleis is op zich al bijzonder. Een verblijf in een luxe bungalow rondom het zwembad maakt je verblijf helemaal compleet.
Wil je je verder verdiepen in de Balinese wereld van offers, goden en rituelen? Kies er dan voor om een traditionele ‘reinigingsceremonie’ bij te wonen. Een van de doelen van dit ritueel is voorspoed en geluk tijdens het leven. Wat kun je beter wensen tijdens je huwelijksreis?

Maak een uitstapje naar de Gili's

Gili Meno

De Gili eilanden liggen tussen Bali en Lombok en zijn goed te bereiken per boot. Wij kiezen voor een verblijf op Gili Air en Gili Memo waar het rustiger is dan op Gili Trwangan. Snorkelen kun je bij beide eilanden, met name op Gili Air heerst een gezellig en relaxt snorkel- en duiksfeertje. Honeymooners adviseren we een verblijf op Gili Meno waar je witte stranden, blauwe zee, rust en romantiek vindt.
Wil je je PADI halen? Dat kan, de duikscholen op Gili Air bieden een uitgebreid pakket aan duikmogelijkheden rondom de Gili eilanden.

Ontdek Nusa Lembongan

Nusa Penida Bali

Een ander eiland vlakbij Bali is het tropische surfersparadijs Nusa Lembongan. Je vaart er in een speedboot in een uurtje naartoe. Op zich al een heel avontuur. Het is een perfect eilandje om te surfen op de meters hoge golfen, een eilandtourtje te maken of een kanotocht te doen door de mangroves.
Uiteraard kun je ook hier lekker relaxen op een van de stranden van Mushroom Bay, Coconut Bay, Sunset Beach en Dream Beach. Alleen al de namen van deze stranden ….. cocktail in de hand, jouw kersverse man of vrouw aan je zijde, ondergaande zon, need I say more?!

Doe meer inspiratie op en lees onze reisblogs

background-pattern