Naar boven

Top 5 bijzondere excursies in Indonesië

blog

Geschreven op
maandag 10 januari
Geschreven door
Kerstin Jauk
Met onze Riksja Indonesië excursies leer je het land echt kennen en heb je bijzondere ontmoetingen die je bij blijven. Leer bijvoorbeeld Indonesisch koken, maak een fietstocht langs de rijstvelden en leer alles over de tradities van het land of zoek naar orang-oetangs in de jungle. Voor ieder wat wils! In deze blog geven wij, Indonesië-fanaten Kerstin, Nina en Romy, onze tips voor de meest bijzondere excursies.
Decorative torn edge

Excursie tips Indonesië 1: Op de fiets naar de Borobudur

Vanuit je sfeervolle hotel in Yogyakarta word je net buiten de stad afgezet en stap je op de fiets door de rustige omgeving. Je rijdt door groene rijstvelden, waar boeren omkijken om je te begroeten tot aan de voet van de Borobudur, die hoog boven de rijstvelden uittorent. Langs de gedetailleerde muurgraveringen klim je omhoog naar de tientallen stoepa’s boven op de tempel. Volgens pelgrims is dit de weg naar het hiernamaals en dat begrijp je, wanneer je vanaf de top wordt getrakteerd op een overweldigend uitzicht over de serene vallei.

Ben je op zoek naar een nóg bijzondere ervaring? Dan kun je met behulp van een speciale pas in de vroege ochtend toegang krijgen tot de Borobudur. Per dag worden maximaal honderd tickets uitgegeven, dus we adviseren je om er vroeg bij te zijn. Een panoramisch landschap en zonsopkomst bij de Borobudur: een bijzonder fenomeen dat je lang bij zal blijven.

Fiets excursie Indonesie

Excursie tips Indonesië 2: Koken aan de kust

Ben je op zoek naar smaakvolle Indonesië excursies? Leer dan de fijne kneepjes van de Indonesische keuken in een avond aan het strand bij je hotel in Candidasa op Bali. De kok neemt je mee naar de tuin en je proeft kruiden en specerijen die hier groeien. Je maakt vissaté en kip verpakt in bananenbladeren. Je zelfgemaakte maaltijd aan het strand smaakt dan ook verrukkelijk. Als toetje maak je pisang goreng (gebakken banaan). Selamat makan!

Eten in Indonesie

Excursie tips Indonesië 3: Meerdaagse boottocht in Komodo National Park

Stap aan boord van je boot en vaar door het Komodo National Park. Hier vind je boven water eilanden met de unieke komodovaranen en onder water een van de beste snorkelspots van Indonesië. De eerste stop is Rinca-eiland, waar je oog in oog komt te staan met de indrukwekkende komodovaraan. ’s Avonds slaap je op het dek van de boot. De volgende ochtend vaar je door naar Komodo. Onderweg wordt het anker uitgegooid om te zwemmen en snorkelen, maar je kunt ook aan dek genieten van een goed boek. Aan het einde van de dag vaar je terug naar Labuan Bajo.

Komodovaraan excursies Indonesië

Excursie tips Indonesië 4: Orang-oetans spotten in de jungle

Intens groene jungle, snelstromende rivieren en indrukwekkende woudreuzen: dat is het Gunung Leuser National Park op Sumatra. Dit is dé plek om met een gids de jungle in te trekken op zoek naar de innemende orang-oetan. De meeste reizigers maken een ronde van drie tot vier uur door de jungle, maar voor een echt intense ervaring loop je verder de jungle in en slaap je in een eenvoudig junglecamp.

Orang-oetans spotten in de jungle - excursies Indonesië

Excursie tips Indonesië 5: Proef het lokale leven op Lombok

Samen met een gids verken je de rijst- en tabaksvelden en kleine Sasak-dorpjes van Lombok. Veel reizigers komen hier niet langs en dus zul je merken dat de dorpskinderen enthousiast worden om je te zien. Met een beetje geluk zie je in het bos grijze en zwarte makaken door de bomen slingeren. Je sluit de wandeling af met een bezoek aan een waterval aan de voet van de Rinjani-vulkaan. Geniet hier van de rust voordat je na de wandeling stopt voor de lunch bij een typisch Indonesisch restaurantje.

Excursies Indonesië - cultuur

Lees onze andere blogs

background-pattern