Naar boven

Borobudur tempel hero

Regenseizoen Indonesië

blog

Het regenseizoen Indonesië vindt normaal gesproken plaats tussen de maanden november en april. In deze periode is het nog steeds goed mogelijk om een reis naar Indonesië te maken. Bekijk hier onze Indonesië bouwstenen. Liever een complete reis? Bekijk dan onze Indonesië rondreizen.
Decorative torn edge

Regentijd Indonesië

Bali rondreis

Meestal vallen in het regenseizoen Indonesië de tropische buien aan het einde van de dag, maar het kan ook een hele dag regenen. Als je echt op zoek bent naar een zonvakantie dan raden we het af om in het regenseizoen Indonesië te reizen. Vind je wat regen niet erg en stel je je in op extra buien? Dan kun je prima reizen naar Indonesië in het regenseizoen. De regenseizoenen zijn anders bij de verschillende eilanden. Bekijk de kaart van Indonesië voor een mooi overzicht van de eilanden.

Regenseizoen Java en regenseizoen Bali

Excursies Indonesië - cultuur

Vooral Java en Bali kunnen prima bezocht worden in het regenseizoen. Ook met een beetje regen hebben de eilanden Java en Bali genoeg moois te bieden. Op Java kijk je uit over het afwisselende landschap, bij regen bezoek je een overdekte markt of wandel je op je gemak met een paraplu door een tempelcomplex terwijl een gids je allerlei interessante informatie geeft. Ook een fietstocht tijdens de regentijd Java vond ik in het tropische klimaat helemaal niet zo erg. Op een regenachtige dag aan het strand kwam ik er eindelijk aan toe dat goede boek uit te lezen in een lekkere stoel in een gezellig barretje. En natuurlijk regent het ook vaak niet, dus op droge en zonnige momenten kun je genieten van het strand of zwembad, het platteland en de leuke dorpen waar je doorheen kunt lopen. Laat je niet in de maling nemen door het weerbericht, want vaak lag ik in de zon op Bali en stond er op mijn telefoon harde regen. Bekijk onze Java en Bali bouwstenen.

Regenseizoen Sumatra

reis-tip-sumatra

In het regenseizoen, van november tot april, bieden we geen reizen aan naar de jungle van Sumatra. De jungle is bij hevige regenval namelijk onbereikbaar met de auto. Daarnaast vinden we het geen ideale reisbeleving om in de modder, al glibberend en gehuld in een poncho, door het groene bladerdek op zoek te moeten naar orang oetans die er in de regen treurig bij zitten. Bekijk onze Sumatra bouwstenen.

Regenseizoen Lombok en regenseizoen Gili eilanden

Gili meno

Ook raden we sterk af om in het regenseizoen naar de Gili-eilanden of Lombok te reizen. Bij stormachtig weer is er een risico dat de boten tussen Bali en de Gili’s of Lombok niet varen, je zult de paradijselijke eilanden dan niet kunnen bereiken of de Rinjani vulkaan op Lombok niet kunnen beklimmen. De Gili-eilanden zijn bovendien heel klein, idyllisch als je heel de dag lekker buiten op de witte stranden en in het helderblauwe water kunt doorbrengen. Wanneer het regent zul je aan je kamer in het hotel of aan een van de kleine restaurants gebonden zijn, omdat er naast zee, strand en wat restaurantjes en barretjes niets te doen is op de eilandjes. Bekijk onze Lombok en Gili bouwstenen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

gili meno reis indonesie
rondreis

Rondreis 5: Bali en Gili

 • Ubud - Munduk - Pemuteran - Candidasa - Gili Air - Sanur
 • 16 dagen / 15 nachten
 • vanaf € 1.280,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Flores-reis
rondreis

Rondreis 7: Eilandhoppen in Indonesië

 • Ubud - Tirtagangga - Maumere - Moni - Bajawa - Ruteng - Labuan Bajo - Belangan
 • 17 dagen / 16 nachten
 • vanaf € 1.850,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Remote Flores

 • Kelimutu vulkaan, Bajawa, Ruteng, Labuan Bajo
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 532,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bali Nusa Penida
bouwsteen

Kliffen van Nusa Penida

 • Nusa Penida
 • 4 dagen/3 nachten
 • vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern