Amerika - Over de route 66

Onze Facebook fans: “reizen met kinderen, doen!”

blog

Geschreven op
dinsdag 31 mei
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Verre reizen met kinderen: 5 redenen van onze Facebook-fans!

Reizen is onze passie, toen we nog met z’n tweeën waren ontdekten we alle uithoeken van de wereld. En nu we kinderen hebben? Eigenlijk is het niet anders. We reizen nog steeds naar exotische oorden, maar bouwen wat meer rust in. Waarom reizen met kinderen zo leuk is? We vroegen het aan onze fans op Facebook. We kregen vijfenzeventig reacties en eigenlijk waren de fans het er wel met z’n allen over eens: dít zijn de vijf populairste redenen om je ervan te overtuigen je kids mee te nemen op reis.

1. Je ziet de wereld door de ogen van je kinderen
Kinderen kijken op een onbevangen manier naar de wereld. Ze hebben zich vaak niet ingelezen of voorbereid. Ook vallen dingen op waar je zelf aan voorbij was gegaan. Reizen met kinderen opent je ogen en leert je zelf ook een andere kant van het land kennen. We zeggen wel eens: “I would like to travel the world with you twice. Once, to see the world. Twice, to see the way you see the world”.reden1-reizen-met-kinderen

2. Samen zijn met het gezin.
Op reis samen kijken, voelen, ruiken en ervaren. Je brengt weer even intensief tijd met elkaar door en je beleeft dingen die je niet snel thuis meemaakt. Het brengt je bij elkaar en maakt je weer één hecht gezin. Daarna kun je er weer tegenaan als je terug thuis weer belandt in de drukte van de dag.

3. Goed voor de ontwikkeling van je kind
Op reis leer je dat er meer is dan Nederland, meer dan de westerse cultuur en samenleving. Er bestaan ontzettend veel culturen op de wereld met hun eigen gewoontes en gebruiken. Daar leren je kids veel van en doen levenservaring en kennis op van de wereld.

reden2-reizen-met-kinderen

4. Reizen is de beste reclame voor de wereld
Deze reden werd door één persoon genoemd, maar vonden we zo waar! “Reizen is de beste reclame voor de wereld”, helemaal waar. Zelf ervaren hoe het wonen en leven aan de andere kant van de wereld is, de puurheid en schoonheid van de wereld zien en ruiken. Dat zal ervoor zorgen dat je het leert waarderen, behouden en beschermen.

5. Herinneringen voor later
“Collect moments, not things”. Herinneringen zijn waardevol voor later. Het geeft je een glimlach op je gezicht als je zelf of met elkaar terugdenkt aan de bijzondere momenten op reis.reden5-reizen-met-kinderen


Wij van RiksjaKids op reis

Zelf reizen we natuurlijk ook graag. We bundelden ons filmmateriaal tot een echte RiksjaKids film! Met de kleinsten reisden we naar China, Thailand en Canada, met onze stoere kinderen naar Zuid-Afrika, Costa Rica en Sri Lanka, en de tienermeiden namen we mee naar Amerika. Ontdek samen met ons en onze kids de wereld!


Wil je jouw ervaringen met betrekking tot reizen met kinderen delen? Met ons of andere reizende ouders? Volg ons dan op Facebook.

Gerelateerde artikelen:

Wanneer waarheen?
(beste reistijd)                         

vliegen-met-kinderen

Reizen met tieners, cool!

tieners-op-reis

Amerika - Over de route 66