Naar boven

Opzadelen maar: 5 schitterende paardrijtochten op reis

blog

Geschreven op
dinsdag 20 augustus
Geschreven door
Shannon van Duyl

Paardrijden is de ultieme manier om (nog meer) te genieten van jullie bestemming. Zittend in het zadel verken je in een rustig tempo de omgeving en kom je op plekken waar je met de fiets en de auto anders niet zou komen. Meestal hoef je niet eens een ervaren ruiter te zijn: de paarden zijn tam en zijn gewend aan toeristen. Willen jullie ook een keer paardrijden in het buitenland? Op deze vijf plekken maken jullie de mooiste paardrijtochten.

1. In galop door Swaziland

Paard rijden Swaziland

Ga tijdens jullie reis door Zuid-Afrika de grens over naar Swaziland en je waant je in een compleet andere wereld. Dit koninkrijk kenmerkt zich namelijk door platteland met hutjes, een traditionele, levendige cultuur en natuurparken. De glooiende heuvels hier zijn perfect om te paard te verkennen. Met een gids voorop hobbelen jullie over uitgestrekte savannes, door smalle beekjes en langs meren waar nijlpaarden en krokodillen liggen te luieren. Deze paardrijtocht door Swaziland is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, maar dezelfde route is ook op een mountainbike af te leggen. Gewoon tegelijk, dus je kunt als gezin ook opsplitsen. Zo kunnen de tieners paardrijden, terwijl hun jongere broer of zus gaat fietsen.

Opzadelen maar!

2. Te paard door Monument Valley

Amerika Monument Valley Family paardrijden

‘En wie rijdt daar op zijn paard door de prairie…’ kennen jullie dat liedje over cowboy Billie Boem? Voel je in Amerika net zo stoer als deze cowboy en verken te paard het ‘indianenland’ van Monument Valley! Met je tieners trek je samen met een Navaro-indiaan de vallei in en hobbel je in ongeveer twee uur tussen de rode rotsen door. Het is net of je een schilderij binnen stapt, zo mooi. Tijdens de rit vertelt de gids jullie over hun manier van leven, rotskunst en het ontstaan van rotsnamen als ‘Ear of the wind’, ‘Elephant’s butt’ en ‘Totempole’.

Op naar Monument Valley

3. Galopperen langs het strand in Griekenland

Griekenland Naxos Family paardrijden

Op het Griekse eiland Naxos vind je de beste zandstranden van de Cycladen. Kilometerslange stranden met achterliggende duinen, gezellige stadsstranden met tavernes en watersportmogelijkheden en goudgele stranden in verscholen baaitjes. De ideale plek voor strandliefhebbers die op zoek zijn naar het echte vakantiegevoel én voor paardrijliefhebbers! Er zijn diverse mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden vanaf circa 3 jaar oud, van een uurtje over het strand tot een halve dag door de binnenlanden. De Engelse eigenaresse van de paarden vertelt onderweg veel over het eiland en wat er bijvoorbeeld allemaal groeit.

Op naar Griekenland

4. Paardrijden in Canada

Canada family paardrijden

In Canada gaan jullie écht van de gebaande paden af, op weg naar een Canadese paardenranch in de middle of nowhere. Zet jullie cowboyhoed op en sjok te paard dwars door de Canadese prairie. Hier drijven boeren hun vee, verandert naaldbos in een uitgestrekte vlakte en is het aangenaam warm. Ervaring is niet nodig: ’s morgens bespreek je eerst hoe vaak jullie al hebben gereden en zoek je op je gemak een pony voor de kinderen uit en een paard voor jezelf. Na 2 uur hobbelen keren jullie terug op de ranch en is het, na het afzadelen van de paarden en een wortel, tijd om lekker te relaxen.

In galop door Canada

5. Te paard tussen de tabaksheuvels van Cuba

Cuba Vinales family paardrijden

Denk je aan Cuba, dan denk je aan tabak, rum en paarden. Twee van de drie (tabak en paarden, natuurlijk, hoewel je met een beetje rum wel extra relaxed op je paard zit) combineren jullie met elkaar tijdens een paardrijtocht in de omgeving van het plattelandsdorp Viñales. In een rustig tempo hobbelen jullie over slingerpaadjes door de akkers waar van oktober tot maart tabak wordt verbouwd. De paarden zijn gewend aan toeristen, zijn erg tam en natuurlijk kunnen jullie de hele tocht gewoon rustig stappend maken.

Op naar Cuba

Op zoek naar meer inspiratie voor op reis?

Indonesië fietsenKlinkt zo’n paard van vlees en bloed toch nog een beetje spannend en houden jullie het toch liever bij een stalen ros? Bekijk dan deze fietstochten op reis eens! Of ontdek deze tien gave activiteiten voor tieners voor nóg meer reisinspiratie.

background-pattern