5 redenen waarom je met je gezin naar Indonesië wilt reizen

blog

Geschreven op
woensdag 20 november
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Indonesië is het land van glooiende rijstvelden, versierde tempels en de klanken van gamelanmuziek. Waar eten en familie centraal staat, je de ene dag dwars door de jungle wandelt en de volgende dag samen een vulkaan beklimt. Ons favoriete land om als gezin naartoe te reizen, en we vertellen je graag waarom! We kunnen je zo honderd redenen geven, maar dan wordt het zo’n ontzettend lang verhaal. Daarom zijn dit de vijf belangrijkste redenen waarom een gezinsreis naar Indonesië op jullie bucketlist hoort!

De veelzijdigheid

Indonesië offers maken
Van jungle tot tempels en van chaos in grote steden tot relaxen op (bijna) uitgestorven strandjes: Indonesië heeft het allemaal. De veelzijdigheid van dit land is enorm, waardoor het dé bestemming is voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Ga samen fietsen tussen de rijstvelden, maak offers in een waterpaleis of doe juist even helemaal niks behalve lekker luieren op het strand, dit land heeft voor ieder wat wils.

Reis je met (erg) jonge kinderen, bekijk dan onze Bali-bouwstenen: korte reisafstanden maar alsnog lekker veel afwisseling.

De eilanden

Indonesië boot varen
Indonesië bestaat uit duizenden eilanden. Meer dan 17.500 om (ongeveer) precies te zijn. De door gezinnen meest bezochte eilanden zijn Bali, Sumatra, Java en Komodo: prachtige, bruisende eilanden met prachtige stranden. Bali is het levendige vakantieparadijs, Sumatra is het ongerepte groene eiland, Java is het kloppende hart van de archipel en Komodo is hét eiland waar je ‘draken’ van dichtbij bekijkt. En het allerfijnste eraan? De eilanden laten zich supermakkelijk met elkaar combineren. Van snorkelen op Bali tot orang-oetans spotten op Sumatra, het kan allemaal ‘gewoon’ in één vakantie.

Wil je een lekker afwisselende vakantie en reis je met iets oudere kinderen? Bekijk dan onze familiereis door Sumatra, Java en Bali.

De mensen

Indonesië lokaal contact
Reizen met kinderen is natuurlijk best wel spannend. Des te fijner is het als jullie (eerste) verre familiereis naar een land gaat waar kids met open armen worden ontvangen. In Indonesië zijn de mensen gek op kinderen en is alles heel toegankelijk. En natuurlijk zijn er in Indonesië ook kinderen, dus voor je het weet zijn de kids gezellig op het strand een zandkasteel aan het bouwen. De taal van spelende kinderen is universeel, dus een taalbarrière is er eigenlijk niet eens! Onze collega Nynke hield een reisverslag bij van haar reis door Indonesië.

De keuken

Indonesië eten
In Indonesië staat eten en familie centraal. Lekker eten kennen ze er dus wel! Nu zijn kids natuurlijk vaak wat kieskeuriger met eten dan volwassenen, maar bang dat je kinderen in Indonesië niets lusten hoef je gelukkig niet te zijn. Rijst is er ingrediënt nummer één (dat is natuurlijk altijd oké) en de meeste gerechten zijn niet (heel) pittig. Aangevuld met wat rendang, gado gado of saté is het gegarandeerd smullen voor het hele gezin!

Het klimaat
Indonesië zwemmen


Niet geheel onbelangrijk als je op vakantie gaat: in Indonesië is het (vrijwel) het hele jaar door lekker weer. Indonesië kent een tropisch klimaat en het hele jaar door ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius. Niet te heet en niet te koud, dus! Wat ons betreft ideaal, bijvoorbeeld om te snorkelen, duiken of zwemmen, maar ook als je iets actiefs onderneemt zoals het beklimmen van de Bromo-vulkaan.

Alles over het klimaat in Indonesië

Boek jullie individuele familierondreis naar Indonesië

Heeft dit schitterende land inmiddels al een klein beetje een plekje in jullie hart veroverd? Bekijk dan eens onze kant-en-klare Indonesië-reizen en laat je inspireren. Of ga zelf lekker puzzelen en stel jullie eigen Indonesië-reis samen met onze bouwstenen!

Stel jullie individuele rondreis samen