7 kindvriendelijke stranden op onze bestemmingen

blog

Geschreven op
vrijdag 17 augustus
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Van Ko Tao in Thailand naar het strand van Uppaveli in Sri Lanka. Onze Riksja Family-reizigers kunnen genieten van grote, maar ook kleinschalige badplaatsen. Een brede boulevard met veel restaurants en souvenirwinkeltjes of juist een klein restaurantje op een afgelegen strand. Voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar stranden waar je met je gezin kunt relaxen, zwemmen of misschien wel snorkelen of surfen? Bekijk welke bestemming het beste bij jou past.

1. Chillen met je duikbril op in Thailand

Ko Tao in Thailand vinden wij één van de beste plekjes om te relaxen op het strand en af en toe de snorkel op te zetten om te genieten van de onderwaterwereld. Het eiland is de laatste jaren steeds levendiger geworden. Er is voor de kinderen genoeg te doen. Naast lekker chillen op het strand kunnen de kinderen ook een proefduik nemen of het snorkelen uitproberen. Ko Tao is zeker een aanrader als je op zoek bent naar witte stranden, helder water en een fantastisch onderwaterleven.

2. Aan de Marokkaanse costa

Van Thailand gaan we naar het strand in Agadir, dé badplaats van Marokko. Hier kun je relaxen aan het lange strand en de beschutte baai. Om je heen zie je een brede boulevard met restaurants, souvenirwinkeltjes en barretjes en veel strandstoelen met grote parasols. De kids plonzen in het zeewater, bouwen zandkastelen en maken vriendjes. Ideaal voor de kids dus.

3. Toeren langs de Kaapse kust

In Zuid-Afrika is het in onze zomer niet altijd strandweer, maar het strand kun je natuurlijk ook gebruiken om samen met jouw kinderen een potje te voetballen, lekker uit te waaien of een zandkasteel te bouwen. Omdat de zee vaak te wild is om te zwemmen, heeft de accommodatie waarin je verblijft altijd een zwembad. Maar het strand in Zuid-Afrika is een ideale plek om even bij te komen van je rondreis.

4. Chillen in het paradijs op Bali

Wie wil er nou niet chillen in het paradijs? Gele zandstranden, een ongerept eiland en jouw hotel vlakbij het strand van Nusa Lembongan. Op dit strand is het een stuk rustiger vergeleken met andere stranden op Bali en het is autovrij. Terwijl de kinderen het mooiste zandkasteel bouwen of de onderwaterwereld ontdekken, kun jij met een boek in je hand en een koud drankje heerlijk ontspannen.
PS: we leven erg mee met wat er gebeurd is op het nabijgelegen eiland Lombok. Lees meer over ons project als je wilt bijdragen.

5. Het poederstrand in Sri Lanka

Het strand van Uppaveli, aan de oostkust van Sri Lanka, heeft een typisch lokaal karakter met een gezellige vibe voor zowel de ouders als de kinderen. Het is de ideale plek om te ontspannen, maar ook om te snorkelen. De branding is rustig, waardoor de kinderen veilig in de golven kunnen springen en spelen. Het strandbed staat voor je klaar in de schaduw van een palmboom en de verse fruitjuice smaakt heerlijk.

6. De caribische stranden in Mexico

Het strand van Isla Mujeres geeft je vooral een Caribisch gevoel. Na twintig minuten op de boot vanaf het vasteland komen de wuivende palmbomen en spierwitte stranden al in beeld. Nu is het tijd om te relaxen onder diezelfde palmbomen en de mooiste schelpen te zoeken op het strand. Een groot pluspunt is dat het strand langzaam afloopt in de zee, dus de kinderen kunnen veilig spelen in het ondiepe water.

7. Sneakers uit, slippers aan in Amerika

St. Pete Beach bestaat uit hagelwitte stranden en gezellige barretjes. Aan de zonnige golfkust van Florida is het voor honderd procent ontspannen met het gezin. Als je geluk hebt, zie je vroeg in de ochtend dolfijnen uit de zee omhoog springen. Als je wat actiever bezig wilt zijn, in plaats van liggen op een strandbedje, kun je gaan suppen (stand up paddlen).

Wil je meer inspiratie? Lees dan verder door op ons Riksja Family blog.