Naar boven

De 3 leukste routes voor een gezinsrondreis in Amerika (inclusief reisafstanden)

blog

Geschreven op
dinsdag 29 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl

De beste manier om Amerika met je gezin te verkennen is absoluut met de auto. Met een oppervlakte van bijna tien miljoen(!) vierkante kilometer is er namelijk héél veel te ontdekken in dit land. Het lijkt dan ook bijna een onmogelijke opgave om de leukste plekken in Amerika te vinden. Bijna, want onze Amerika-kenners zijn al heel vaak met hun gezin in dit land geweest en weten precies wat de beste routes voor een gezinsrondreis door Amerika zijn. We zetten de drie leukste routes op een rij!

1. Van Cocoa Beach via de Everglades naar Miami

Reisroute Florida

Willen jullie alle aspecten van Florida zien? Dan is de route van Cocoa Beach via de Everglades naar Miami de ultieme Florida-route. Jullie reizen met jullie eigen huurauto en doorkruisen in zeventien dagen het overgrote deel van Florida, met een totale reisafstand van ongeveer vijftienhonderd kilometer. Onderweg zijn er natuurlijk meer dan genoeg punten om te relaxen, even bij te komen of juist op avontuur te gaan, want Florida heeft heel veel te bieden!

Na aankomst op Orlando is het eerst even lekker acclimatiseren aan de surfcoast van Florida. Daarna wachten de pretparken van Orlando die gegarandeerd zorgen voor plezier voor het hele gezin. Met jullie eigen huurauto cruisen jullie vervolgens in zo’n twee uur naar de westkust waar je gaat snorkelen met zeekoeien en even kunt bijkomen aan het sunset schelpenstrand. Daarna is het in de Everglades tijd voor avontuur: met een swamp boat zweven jullie door de moerassen op zoek naar wildlife zoals aligators en de Floridapanter.

Vanuit de Everglades rijden jullie via de ‘overseas highway’, een 205 kilometer lange weg die tientallen eilandjes met elkaar verbindt, naar de Keys. Lekker beachcruisen langs barretjes, baaien en het 0-mile punt. Natuurlijk sluiten jullie de reis af in stijl met snelle bolides en (fruit)cocktails aan South Beach Miami. Met een camera vol vakantiefoto’s en een hoofd vol herinneringen stappen jullie vervolgens in Miami weer op het vliegtuig naar Nederland.

Op autorondreis door Florida

2. Van San Francisco via Las Vegas naar Los Angeles

Reisroute West-Amerika

Zijn jullie juist heel benieuwd naar West-Amerika? Dan is de route van San Francisco via Las Vegas naar Los Angeles precies wat jullie zoeken. In twintig dagen leggen jullie bijna drieduizend kilometer af. Dat is aardig veel, maar gelukkig is het opgesplitst in tochten van zo’n twee tot zes uur per dag en zijn er natuurlijk ook dagen waarop jullie niet rijden.

De reis begint in San Francisco, waar jullie met een rechtstreekse vlucht in zo’n elf uur naartoe vliegen. Fiets over de Golden Gate Bridge, ontdek het gevangeniseiland Alcatraz en ga op een treasure hunt door de stad. Voor je het weet is het tijd om door te reizen, waarbij jullie met jullie eigen huurauto in zo’n vier uur naar Yosemite National Park rijden. Koop meteen de National Park Pass die voor tachtig dollar (voor auto en gezin) toegang geeft tot alle parken en monumenten van Amerika en ontdek samen wat Yosemite te bieden heeft.

Vervolgens rijden jullie via Sequoia National Park naar Three Rivers, een echt Amerikaans countrystadje zoals je ze kent uit de film. Hier logeren jullie een nachtje in een sfeervolle lodge aan de rivier voordat jullie doorrijden naar de stad van duizenden lichtjes en felle neonreclame: Las Vegas! Na twee dagen in Las Vegas stappen jullie weer in de auto op weg naar Zion National Park, waar je op de fiets tussen de rotsen door cruiset.

Via Lake Powell rijden jullie vervolgens door naar de adembenemende Grand Canyon, om daarna oude mijnstadjes en westerndorpjes te doorkruisen op weg naar jullie laatste stad: Los Angeles! Relax aan het strand, loop over de boulevard en breng een bezoekje aan Disneyland Park in Anaheim voordat jullie weer terugvliegen naar Nederland.

Op autorondreis door Zuidwest-Amerika

3. Van Salt Lake City via de Grand Canyon naar Las Vegas

Reisroute Wilde Westen

Tijd voor het Wilde Westen! Oké, natuurlijk geen échte Wild West-taferelen, maar wel een op en top natuurreis met stoere activiteiten voor gezinnen met tieners. In deze autorondreis door Amerika leggen jullie in negentien dagen het meeste aantal kilometers af – ongeveer vierendertighonderd. Onderweg gaan jullie onder andere raften bij Teton, paardrijden bij Monument Valley en suppen op de Colorado-rivier. Dit is pas écht op avontuur in Amerika!

Jullie reis begint in Salt Lake City, waar jullie even bijkomen van de vlucht voordat jullie de volgende dag een lange rit van zo’n zes uur te goed hebben naar Yellowstone National Park. Haasten hoeft niet, want jullie reis eindigt ook weer in deze stad. Via Yellowstone National Park reizen jullie met jullie eigen huurauto door naar Teton National Park, waar jullie raften over de Snake River. Iets te spannend of zijn de kinderen nog wat jonger? Dan ruilen we de raft gewoon om voor een vlot en dobberen jullie over een minder heftig stukje van de rivier.

Na wederom zes uurtjes rijden komen jullie aan in Vernal, waar talloze dinosaurusbotten zijn opgegraven en jullie zelf ook voor één dag archeoloog mogen zijn. Vervolgens rijden jullie in iets meer dan drie uur door naar Arches National Park, waar jullie op de Colorado-rivier gaan suppen! De volgende dag vertrekken jullie al vroeg naar Bluff, een echt Western-plaatsje in de buurt van Monument Valley. Trek je beste cowboy-outfit aan want hier gaan jullie samen met een Navajo-indiaan te paard de vallei verkennen!

De volgende dagen verkennen jullie de Antelope Canyon en de Grand Canyon, om vervolgens door te rijden naar Las Vegas. Na een tweetal dagen glitter en glamour is het alweer tijd om in de auto te stappen naar de volgende plek: Zion National Park. Hier maken jullie een supertoffe fietstocht tussen de rotsen, om daarna alweer koers te zetten naar jullie één na laatste bestemming: Bryce National Park. Vanuit hier rijden jullie door naar Salt Lake City, waar jullie nog een laatste nacht zullen slapen voordat jullie weer terugvliegen naar Nederland.

Op autorondreis door het wilde Westen

Let’s go!

Beginnen de roadtrip-kriebels al te komen? Dit is natuurlijk nog maar een selectie uit alle gezinsrondreizen die jullie door Amerika kunnen maken, én jullie kunnen uiteraard ook zelf een rondreis samenstellen! Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Amerika is geschikt voor het hele gezin. Twijfel je nog? Wij geven je vijf redenen om met Riksja Family Amerika op reis te gaan.

Vijf redenen om met Riksja Family naar Amerika te reizen

background-pattern