Naar boven

Actie gegarandeerd – leuk voor kids én ouders

blog

Geschreven op
dinsdag 1 november
Geschreven door
Shannon van Duyl

Een rondreis maken met je kinderen, het blijft elke keer zoeken naar een goede balans tussen cultuur, natuur en actie. Waar jij als ouder graag wat cultuur op wil snuiven of rust wilt vinden in de natuur, vinden kinderen dat al snel wat saai. Zij willen wifi. En als dat er niet is gewoon actie. Perfect is het dan om juist dit te combineren. Hieronder hebben we een top 5 voor je samengesteld: actie gegarandeerd!

Tokkelen in Noord-Thailand

Harnas aan, helm op, go pro stand-by en tijd om te gaan. Best spannend in het begin, maar met de hulp van twee gidsen heb je dit vrij snel onder de knie: tokkelen in Noord-Thailand. Je zoeft van boom tot boom, tussen de groene heuvels bij Chiang Mai, met je eigen (houten) ‘rem’ bij de hand. Je bepaalt dus je eigen tokkel-tempo. Onder je rijstvelden, rivieren en regenwoud. De lunch wordt voor je geregeld en is Thais en vers. Afkoelen? Dat doe je in de rivier, of bij je hotel in Chiang Mai.

En wat je nog meer in Thailand kunt doen? Lees het op ThailandKids.

Snorkelen met zeeschildpadden in Mexico

Hoe fijn is het om een tropisch strandverblijf te combineren met wat actie onder water? Ga snorkelen met zeeschildpadden in Mexico! Zet een duikbril en snorkel op je hoofd, trek je flippers aan en duik onder in de turquoise zee. Het water is erg helder en het duurt dan ook niet lang voordat de eerste zeeschildpad gespot is. Hoe magisch is het om erboven in het water te drijven en met je go-pro dit moment vast te kunnen leggen!

Lees meer tips op MexicoKids.

snorkelen-schildpadden

Ontdekkingstocht door Marokko

Marrakech: de stad van het sprookje van 1001 nacht. Met een verhalenverteller als gids struin je door de wirwar van kleine straatjes en steegjes in de soukhs. De sultans komen tot leven in de Arabische legendes en sprookjes. En wat je ziet onderweg? Tapijten, volgeladen ezelkarren, winkels met levende kippen, mannen in lange jurken en vrouwen met vrolijk gekleurde hoofddoeken. Kijk je ogen uit. En luister naar de verhalen, net zoals de locals doen.

Wil jij meer lezen over Marokko? Bekijk MarokkoKids.

marrakech-kleurrijk

Fietsen door de rijstvelden op Bali

Eerst even een mountainbike van het juiste formaat uitzoeken, een helm passen en daarna fiets je achter je gids aan in de omgeving van Ubud op Bali. Het is best warm, in de tropische hitte. Zeker als je berg op fietst. Onderweg rennen kinderen met je mee. Of stop je zelf even om te helpen met het oogsten van de rijst. Je gids vertelt je van alles over het leven op Bali. En wanneer je toe bent aan een pauze stop je bij een kleine warung. Geniet van de lokale koffie en een Balinees tussendoortje.

Naast Bali bieden we natuurlijk ook andere eilanden aan, lees meer op IndonesiëKids.

Raften door het regenwoud in Sri Lanka

Superleuk: ga raften in Sri Lanka! Wetsuit en helm zijn verplicht tijdens het raften. Het mag dan wel warm zijn, maar het is wel zo handig wanneer je de wilde rivier gaat bedwingen. Je ervaren gids legt je kort uit hoe je moet zitten en hoe je het beste je peddel wel of niet in het water moet steken. Je leert hoe je vaart kunt maken of om rotsblokken heen moet varen. Eenmaal op het water gaat het er soms wild aan toe. Vermijden die stroomversnellingen of juist de boot om laten slaan? Want dat is extra spannend.

Bekijk onze andere familiereizen op SriLankaKids.

raften-srilanka

background-pattern