De tien gaafste wandelingen met kinderen wereldwijd

blog

Geschreven op
donderdag 13 september
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Houd je wel van een mooie wandeling door de natuur en ga je met je kinderen op reis? Doe hier inspiratie op voor de gaafste kindvriendelijke wandelingen wereldwijd!

#1 Peru: de Inca-trail

peru

De Inca-trail is een klassieker die zeker niet verveelt, zowel niet voor jou als voor je kids. Het is de enige trekking dat eindigt bij de Machu Picchu en de route voert je door mosbossen en langs watervallen naar het eindpunt. Je bezoekt archeologische plekken, klautert omhoog en bekijkt een prachtige zonsopgang. Is vier dagen je net iets te veel? Dan kun je ook een tweedaagse trekking maken!

#2 Kananaskis, Canada

canada

Het beschermde natuurgebied Kananaskis Country ligt ten zuiden van het bekende park Banff in Canada. In de prachtige natuur spot je beren, wolven en misschien zelfs bergleeuwen. Jij en je kids leren tijdens de wandeling meer over survivallen in de wildernis en jullie maken zelf vuur. Een spannende en interactieve hike waar je kinderen gegarandeerd heel blij van worden.

#3 Trekking Chiang Mai, Thailand

thailand

In het noorden van Thailand ga je met je gezin op een tweedaagse trekking rondom Chiang Mai. Jullie varen met een bamboevlot over de rivier, wandelen door glooiende heuvellandschappen én maken kennis met inheemse stammen. Met een beetje geluk, spot je ook nog wilde olifanten. En als kers op de taart mogen je kinderen meehelpen met fruit plukken en het voeren van varkens.

#4 Sapa, Vietnam

vietnam

In het noordoosten van Vietnam vind je de bergachtige plaats Sapa, waar je bergstammen ontmoet en tradities van dichtbij meemaakt. Groene rijstterrassen, weidse uitzichten en bamboebossen tekenen het decor. Picknicken doe je aan de rand van een rivier en de kids spelen een potje voetbal met de lokale jeugd.

#5 Cahuita National Park, Costa Rica

costarica

Cahuita heeft vanalles wat: stranden, palmbomen, regenwoud en wildlife. Oftewel: het biedt genoeg variatie en daarom is dit nationale park geschikt voor zowel jong als oud. Kleurrijke vogels, aapjes en luiaarden wachten je op. En onder water spot je de mooiste vissen. Wat wil je nog meer?

#6 Dades Vallei, Marokko

marokko

De Dades Vallei in Marokko biedt een prachtig landschap wat iedereen versteld doet staan: een dor landschap wordt afgewisseld met groene valleien en rode rotsformaties. Je gaat op zoek naar berggeiten, koelt af bij een beekje en bewondert de surrealistische omgeving.

#7 Palenque, Mexico

mexico

Palenque is een bijzondere plek: het bestaat grotendeels uit jungle, maar diep verborgen in het regenwoud vind je eeuwenoude Maya-ruïnes. Tevens is dit de thuis van brulapen en toekans. De ideale mix voor een mooie wandeling!

#8 Yosemite, Amerika

amerika

Grijze bergreuzen rijzen de lucht in, torenhoge watervallen draperen van rotswanden en groene bossen bedekken de vallei. Welkom in Yosemite, waar je prachtige trails loopt. Ben je met jonge kinderen? Koop dan het junior ranger programma bij de ingang, waarmee de kids opdrachten moeten uitvoeren. Denk aan het vinden van dierensporen en het benoemen van bomen langs de weg. Wedden dat jouw kids zich niet zullen vervelen?!

#9 Wandelen door Munduk, Bali

bali

Zwarte lavastranden, dolfijnen en rijstvelden wachten je op in de omgeving van Munduk op het Indonesische eiland Bali. De kinderen krijgen een speurboekje mee om zo op zoek te gaan naar fruitsoorten. Ondertussen geniet jij van de spectaculaire vergezichten.

#10 Tsitsikamma National Park, Zuid-Afrika

zuid-afrika

Het Tsitsikamma National Park is ideaal voor avontuurlijke kinderen en stoere ouders: hier maak je een fantastische wandeling over hangbruggen boven een rivier, welke je dwars door het oerwoud leiden. Het is even spannend, maar tegelijkertijd ook heel gaaf.

Ben je op zoek naar meer reistips? Bekijk dan deze pagina vol reisinspiratie!