Naar boven

Tips voor het vermaken van kinderen op Schiphol

blog

Geschreven op
donderdag 13 september
Geschreven door
Shannon van Duyl

Je bent ingecheckt en de douane voorbij en dan moet je wachten op Schiphol, totdat je vlucht vertrekt. Niets is zo vervelend als wachten en vooral kinderen worden hier onrustig van. Wij hebben gezocht naar de leukste plekken op Schiphol en dit zijn ze!

1. Nemo Science Museum

NEMO

Het is misschien niet zo groot als het Nemo Science Museum in Amsterdam, toch kunnen kinderen hun ei kwijt in NEMO op Schiphol. In acht secties voeren je kinderen leuke proeven uit die te maken hebben met technologie en wetenschap. Denk aan het zichtbaar maken van geluidsgolven en je gezicht als het ware combineren met die van iemand anders. Het is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens erg vermakelijk! NEMO op Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard. De Holland Boulevard is het gebied op de eerste verdieping van het terminalgebouw, tussen de E-pier en F-pier achter de douane.

2. Een piloot voor één dag

learjet

Op de eerste verdieping van Lounge 2 vind je een learjet waar kinderen in kunnen klimmen en met andere kinderen kunnen spelen. Het vliegtuig is in de kleuren van KLM gespoten en is een groot succes bij de kleintjes. Je kinderen kunnen zelfs een kijkje nemen in de cockpit, zodat ze zelf kunnen ervaren hoe het is om een piloot te zijn.

3. Klimmen op grote knuffels

Kunstenaar Florentijn Hofman heeft een aantal gigantische knuffeldieren gemaakt, welke te vinden zijn bij Holland Boulevard. Ideaal voor wat geklim en natuurlijk om gewoon mee te knuffelen. Hierboven vind je zijn lanceringsfilmpje.

4. Airport Park

airportpark
Het is de enige plek op Schiphol ná de douane waar je nog naar buiten kunt: de Airport Park. En dit is ook meteen de ideale plek voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen. Door flink te bewegen op de hometrainer, worden jullie gewensten apparaten opgeladen én de kinderen zijn lekker actief bezig. Daarna ploffen ze neer in de verschillende loungestoelen en zitzakken.

5. Speelgoedparadijs

letsplayandtoys

Bij Let’s Play & Toys kunnen kinderen hun hart ophalen tussen al het speelgoed dat hier te vinden is. Van creatieve tot spannende spellen: het is allemaal mogelijk. En vergeet natuurlijk niet een spel te kopen, dan zijn ze sowieso een paar uur zoet.

6. Een kijkje achter de schermen van de bagageband

Je levert je koffer in bij het inchecken en haalt hem vervolgens weer op bij de eindbestemming. Maar hoe verloopt dat proces daartussen eigenlijk? Dat is nu van dichtbij te bewonderen, dankzij doorzichtige vensters in de vloer bij Lounge 2. Je ziet het venster even in bovenstaand filmpje: een venster waar alle tassen en koffers van die dag voorbij komen. Kijken of het jouw kind lukt jullie koffers te spotten?

7. Lekker slapen op Schophol

hotel

Moesten jullie in de midden van de nacht opstaan, waardoor je kinderen (en jij eigenlijk ook) slaaptekort hebben? Dan kun je 24/7 terecht bij twee hotels ná de paspoortcontrole. Zo kunnen jullie met z’n allen nog twee uur slapen voordat je aan een lange vlucht begint. Vooral ideaal als je ‘s ochtends vroeg vertrekt en het tijdsverschil met de eindbestemming groot is. En wist je ook dat je hier heerlijk kunt douchen? Perfect als jullie in de vroege ochtend geen tijd hebben gehad voor een douche.

8. Tijd voor een massage

massage

Een lange vlucht is niet goed voor je lichaam: je zit lang stil én in dezelfde houding. Een massage vooraf kan veel goed doen. Zo maak je de spieren los en heeft de lange zit een minder negatieve werking op je lichaam. Een masseur iets te prijzig? Laat je kinderen dan plaatsnemen in de Massage-O-Matic, waar ze in vijf minuten volledig zen worden. En dat allemaal dankzij een trillende stoel, rustige muziek en mooie beelden op een scherm.

9. Koop een puzzelboekje

Op Schiphol vind je na de douane verschillende boekenwinkels waar je ook denkspellen kunt vinden. Koop een boekje vol woordpuzzels, woordzoekers en sudoku. Wedden dat je kind voor een lange tijd zoet is! Niet alleen tijdens het wachten, ook is dit de ideale manier van vermaak in het vliegtuig zelf.

10. Babylounge

baby-lounge-schiphol

Reis je met een baby? Dan vind je op Schiphol verschillende Baby Care Lounges, waar je je kindje in bad kunt doen, kunt voeden en verzorgen. Bovendien doen ze een heerlijk dutje in één van de bedcabines. Zo ben je afgezonderd van de rest en slaapt je baby in alle rust lekker verder.

Heb jij nog goede tips voor het vermaken van kinderen op Schiphol? Laat het ons weten en wie weet voegen we het aan het lijstje toe!

Tips voor tijdens het vliegen nodig?

VliegtipsGelukkig gaan jullie vrolijk het vliegtuig in door al het vermaak op Schiphol, maar dan moet de echte reis nog beginnen. Om de vlucht zo goed mogelijk door te komen hebben wij de tips voor een goede vliegreis op een rijtje gezet.

background-pattern