Menu background

Naar boven

Tijd voor actie! De 5 gaafste canopytours in het buitenland

blog

Geschreven op
dinsdag 27 augustus
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Zoeven van boomtop naar boomtop over een dikke kabel, veelal met een spectaculair uitzicht. Dat is tokkelen in een notendop. Niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar echte waaghalzen kunnen hun hart ophalen met deze avontuurlijke activiteit! In Nederland is tokkelen (ook wel ziplinen of een canopytour genoemd) al gaaf, maar in het buitenland al helemaal! Deze vijf canopytours zijn de allergaafste ter wereld.

Ziplinen in Costa Rica

Wist je dat ziplinen is ontwikkeld in Costa Rica? Een bioloog die onderzoek deed naar bomen in het regenwoud zocht een manier om snel van boom naar boom te kunnen gaan. Hij bedacht een systeem van stalen kabels die de kruinen van de bomen met elkaar verbonden. Extra cool dus om in het nevelwoud van Costa Rica zo’n avontuurlijke canopytour te doen! Zoef in een tuigje door de toppen van de bomen en over dalen of ravijnen en voel hoe de adrenaline door jullie aderen stroomt.

Op naar het nevelwoud van Costa Rica

Tokkelen in Mexico

Mexico ziplinen

Willen jullie echt op avontuur in Mexico, dan is de jungle ten zuiden van Villahermosa dé plek waar jullie moeten zijn! Met een gids gaan jullie eerst een twee uur durende canopytour maken, waarbij je van de ene boom naar de andere slingert. Om vervolgens ook nog eens een commandobaan af te leggen, waarbij je onder andere van een waterval gaat abseilen. Als dát geen avontuur is, weten wij het ook niet meer.

Op naar Mexico

Canopytour in Peru

Ziplinen Colca Canyon Peru

Tijdens een avontuurlijke tocht door het Andesgebergte in Peru gaan jullie niet alleen condors spotten, maar ervaren jullie op een tokkelbaan ook hoe het is om zelf te vliegen als zo’n grote gier. Met een helm op en een veiligheidsharnas aan vliegen jullie aan een zipline van zo’n driehonderd meter lang van de ene kant van de Colca Canyon naar de andere kant. De topsnelheid? Zo’n zeventig kilometer per uur. Alleen voor échte waaghalzen, dus!

Zoeven over de kloof in Peru

Ziplinen in Zuid-Afrika

Ook in Zuid-Afrika kunnen jullie zoeven van boomtop naar boomtop. En wel in Tsitsikamma National Park. Tijdens de canopytour kijken jullie uit over het dichtbegroeide bos en zien jullie meer dan tweehonderd soorten vogels. Op elk platform (tien in totaal) komen jullie even bij terwijl de gids vertelt over het leven in de bossen. Na tweeënhalf uur staat iedereen weer met beide benen op de grond. Een beetje wiebelig van de adrenaline, maar met een gevoel van onoverwinnelijkheid!

Op avontuur in Zuid-Afrika

Tokkelen in Vietnam

Phong Nha Ke Bang National Park in Vietnam staat garant voor actie en avontuur, in een rustige en groene omgeving. Kajakken, hiken, fietsen, zwemmen in een modderbad of een dark cave verkennen? Dat kan hier allemaal. Maar ook … Tokkelen! De zipline eindigt bij een grot, waar jullie een lampje op je hoofd krijgen en samen met een gids op ontdekkingstocht gaan. De grot staat bekend om de heilzame modderbaden, waar jullie natuurlijk ook even in kunnen poedelen. Afspoelen doe je vervolgens weer bij het resort.

Op naar Vietnam

Liever een andere activiteit?

FietsenBlijven jullie liever met beide benen op de grond, maar willen jullie wél wat actiefs doen? Bekijk dan eens deze fietstochten op reis. Bijvoorbeeld door de achterlanden van Bali, de rijstvelden van Vietnam of de druivenvallei in Zuid-Afrika! Of bekijk zes andere unieke vervoermiddelen op reis. Van kano tot kameel, gegarandeerd voor elk wat wils.

background-pattern