Naar boven

5 redenen om een gezinsreis naar Costa Rica te maken

blog

Geschreven op
woensdag 12 februari
Geschreven door
Shannon van Duyl

Er is niets leukers dan samen met je gezin op reis te gaan. Vinden wij, natuurlijk. En jij (of misschien wel jullie als gezin) stiekem ook, anders was je niet terechtgekomen bij een blog over familiereizen naar landen over de hele wereld. Maar waarom moet je als gezin nou juist kiezen voor Costa Rica als bestemming? Dat leggen wij je graag uit. Dit zijn vijf redenen om een gezinsreis naar Costa Rica te maken!

#1 Costa Rica is het beste van beide werelden

Op reis willen jullie natuurlijk een beetje actie. Maar óók een beetje relaxen – het is immers ook vakantie. Costa Rica is het beste van beide: relaxen én actie, soms zelfs op dezelfde dag. Bijvoorbeeld in Manuel Antonio National Park, waar jullie ’s ochtends een hike door de jungle maken en ’s middags lekker kunnen relaxen aan het strand. Kijk, dáár houden we van.

#2 Als Tarzan en Jane op avontuur in de jungle

Boomslingeren-CostaRica

Wie van natuur houdt, kan zijn hart ophalen in Costa Rica. De dichtbegroeide regenwouden, hoge watervallen, vulkanen en ongerepte moerassen zijn stuk voor stuk bijzonder. En dé plek voor dat avontuur waar we het net over hadden! Maak bijvoorbeeld samen met je kinderen een boottocht door de jungle, of slinger als Tarzan en Jane tussen de bomen tijdens een canopytour. Zoef in een tuigje door de toppen van de bomen en over dalen of ravijnen en voel hoe de adrenaline door je aderen stroomt. Alleen die Tarzan-roep nog even perfectioneren … aaa-hoeee-aaaa!

Meer over de nationale parken in Costa Rica

#3 Tientallen wilde dieren spotten 

costa rica aapje

Over jungle gesproken: verscholen tussen het groen vind je natuurlijk allerlei verschillende dieren. Tip: zoek vooraf alvast op welke dieren er leven in de jungle van Costa Rica (en hoe ze eruitzien, natuurlijk) en maak samen met de kids een lijstje. Wie ziet er als eerst een toekan, kaaiman, pijlgifkikker, agoeti, neusbeer, kolibrie of andere kleurrijke vogel? Verrekijker in de aanslag en afvinken maar! Heb je hulp nodig bij het maken van zo’n lijst? Onze Costa Rica-kenners helpen je graag!

#4 Een perfecte ‘eerste verre reis’-bestemming

auto-costa-rica

Costa Rica is een van de meest ontwikkelde landen in Midden-Amerika. De Costa Ricanen zijn veel bezig met duurzaamheid en natuurbehoud (niet voor niets is meer dan dertig procent van het land beschermd natuurgebied) en Costa Rica heeft een uitgebreid wegenstelsel. Met een gedetailleerde routebeschrijving en een GPS trotseren jullie onbezorgd de Costa Ricaanse wegen. Extra fijn: omdat je in je eigen huurauto rijdt, heb je onderweg alle vrijheid. De wegen zijn niet overal goed geasfalteerd en het is soms flink hobbelen en kronkelen, maar dat kan de four wheel drive die we voor jullie regelen wel aan.

Meer over autohuur in Costa Rica

#5 Een vakantieland geschikt voor alle leeftijden

Een reis naar Costa Rica kan met het hele gezin. Met tieners doe je die avontuurlijke canopytour door het nevelwoud en met wat jongere kids pak je een paar dagen extra strand tussendoor of plan je gewoon hier en daar een dagje langer. Voor elk gezin is de perfecte Costa Rica-rondreis samen te stellen, of je kinderen nu wat jonger of ouder zijn en of jullie nou wat meer van avontuur houden of juist wat meer willen relaxen. Kortom: begin in Costa Rica en je krijgt de reiskriebels wel te pakken. Costa Rica-expert Nienke kan erover meepraten!

Boek jullie individuele familierondreis door Costa Rica

Heeft dit schitterende land inmiddels een klein beetje een plekje in jullie hart veroverd? Bekijk dan eens onze speciaal samengestelde familiereizen naar Costa Rica. Samengesteld voor én door reis liefhebbende gezinnen, en natuurlijk volledig aan te passen aan jullie wensen. Liever zelf puzzelen? Ga dan met onze bouwstenen aan de slag! Maak je geen zorgen of alles wel bij elkaar past; daar helpen wij natuurlijk bij.

Op familierondreis door Costa Rica

background-pattern