Naar boven

5 redenen waarom een familievakantie naar Spanje op je bucketlist hoort

blog

Nu we even wat dichterbij huis moeten blijven, ontdekten we dat ook dichtbij zoveel moois te vinden is. Een land dat ons hart heeft veroverd is Spanje. Het land is temperamentvol, gepassioneerd en warm. Dat voel je al tijdens een praatje met de vriendelijke eigenaar van je B&B. ‘Gewoon ergens slapen’ verandert in bijzonder overnachten. Met je eigen huurauto reis je vanuit bruisend Malaga het binnenland in, vol olijfbomen en heuvellandschap. Je passeert witte dorpjes en olijfmolens en staat zelfs even met je voeten in de sneeuw. We geven je 5 redenen waarom een familievakantie naar Spanje een goed idee is.
Decorative torn edge

1. Warme en temperamentvolle bevolking

Kinderen spelen in veel landen rondom de middellandse zee een heel grote rol. Niemand kijkt raar op van spelende kinderen in een restaurant bijvoorbeeld. Zou het komen door het heerlijke klimaat, dat iedereen hier in Spanje zo relaxt is? Onze kinderen kregen geregeld wat toegestopt van de oudere Spaanse dames die zichtbaar genoten van al die jonge energie.

2. Reis in je eigen tempo met een huurauto

Alle bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar in de buurt, je hebt nooit een lange reisdag. De huurauto die je mee hebt geeft je wel alle vrijheid om er, als je wil, een langere dag van te maken. Je bepaald je eigen tempo. Zo gingen wij vaak ’s morgens na het ontbijt al op pad, kinderen zijn nou eenmaal vroeg wakker, dan stopten we onderweg nog een aantal keer voor een picknick of om de benen even te strekken in een sfeervol dorpje waar we langs kwamen. En we hadden de hele middag nog vrij voor een duik in het zwembad of voor een lekkere siësta.

3. Afwisselend

Natuurlijk is het strand in Spanje heerlijk voor de kids, maar naast strand en steden heeft Spanje zoveel meer. De steden waar je door smalle straten met tapasbarretjes slentert en waar je tikkertje speelt op grote pleinen wissel je af met het binnenland waar je tussen olijfvelden en druivenranken rijdt. In culinair opzicht kom je niks tekort in Spanje. Met z’n allen proeven van de lekkerste tapas en Spaanse wijnen. Maar ook besneeuwde bergtoppen, groene canyons en vulkanen vind je in dit veelzijdige land. Trek de kids een prinsessenjurk of ridderkostuum aan en hun fantasie in de paleizen en tuinen van het Alhambra gaat onbewust terug naar de Moorse tijd. Een reis door Spanje kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt.

4. Geniet van de winterzon

Niet voor niks overwinteren veel reizigers ieder jaar in het zuiden van Spanje. Het is er tot laat in het jaar aangenaam weer. Zeker de steden, zoals Sevilla en Málaga, hebben in de winter vaak nog aangename temperaturen tot wel 18 (of soms zelfs 20) graden. Dat geldt al helemaal voor de Canarische eilanden. Het kan er wel 25 graden worden in de winter. In de winter in je T-shirt en korte broek op het terras… Heerlijk!

5. Om je vingers bij af te likken

Waar wij op een verre bestemming nog wel eens aanlopen tegen ‘te pittig’, ‘te onbekend’ of ‘lust ik niet’ is dat in Spanje eigenlijk nooit aan de orde geweest. Lang leve de tapas. De kleine hapjes die je vaak bij ieder drankje krijgt vallen veelal goed in de smaak bij kinderen. En ze proeven van alles wat. Wat het altijd goed doet? De gehakballetjes, aardappeltortilla en garnaaltjes.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern