5 bestemmingen die op de bucketlist van ieder gezin horen

blog

Geschreven op
dinsdag 30 april
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Als reislustig gezin hebben jullie natuurlijk een ellenlange bucketlist. Maar of je nu al veel of weinig bestemmingen af hebt kunnen strepen, dromen blijft altijd leuk. Daarom hebben we vijf bestemmingen uitgezocht die niet op jullie reiswensenlijst mogen ontbreken. Maar zoals het ons betaamt, dan wel nét even anders.

1. Kalksteenrotsen van Halong Bay in Vietnam

Trossen los in Halong Bay! De kalkstenen rotsen die hier oprijzen uit zee zijn wereldberoemd. Google maar eens op ‘bezienswaardigheden Vietnam’ en je krijgt natuurlijk het bruisende Saigon en rijstterrassen zo ver je kunt kijken als resultaat, maar helemaal bovenaan die lijst staat Halong Bay. Niet voor niets, want de baai met zijn kalkstenen monolieten en rotsen is werkelijk schitterend.

De beste manier om dit stukje natuurschoon in Vietnam te ontdekken? Aan boord van een houten jonk waarmee jullie langs de rotsen, onbewoonde eilandjes en grotten varen. Natuurlijk spendeer je een nachtje aan boord en eet je ’s avonds vers gevangen vis, om vervolgens op het dek omhoog te staren naar de duizelingwekkende sterrenhemel.

Halong Bay verkennen

2. Op safari in Zuid-Afrika

Het Kruger Park is dé ultieme plek in Zuid-Afrika om wild te spotten met je kids. Het echte safarigevoel vind je in een klein privé-wildreservaat net buiten Kruger National Park, waar je na een nachtje slapen in een sfeervolle bushlodge (met zwembad, want even plonzen is altijd lekker) te voet én in een open jeep op zoek gaat naar de Big Five. Natuurlijk samen met een ervaren ranger, die jullie alles vertelt over de natuur en de olifanten, giraffen en misschien zelfs wel leeuwen en neushoorns die jullie tegen gaan komen. Camera in de aanslag en turen maar!

Dierenspotten in Zuid-Afrika

3. De Inca Trail in Peru

Wie Peru zegt, zegt alpaca’s, wereldwonder Machu Picchu en natuurlijk het Andesgebergte. En net zoals er vele wegen naar Rome leiden, kun je ook op verschillende manieren bij Machu Picchu komen: je kunt bijvoorbeeld lekker relaxed met de trein, maar de meest bekende manier is met de iconische, vierdaagse wandeling over de Inca Trail. Hierbij treden jullie letterlijk in de voetsporen van de Inca’s en wandelen jullie vier dagen lang over dit beroemde Zuid-Amerikaanse pad. Het is een vrij pittige tocht waarbij je een goede conditie moet hebben, maar het is er gegarandeerd een om nooit te vergeten.

Op naar Machu Picchu

4. Peddelen op de Blue Lagoon in Mexico

Bacalar-Mexico-hangmat

Dacht je dat je wist hoe helderblauw water eruitzag? Think again! Het water van de lagune van Bacalar, in Mexico is pas écht blauw: niet voor niets wordt het ook wel The Blue Lagoon genoemd. Het water van deze lagune is kraakhelder en de combinatie van het witte zand op de bodem en speciale algen in het water zorgen voor mooie turquoise tinten. En wat is er nou beter dan (bijna) letterlijk met je neus boven op het water te zitten om al die kleuren te zien?

De ultieme manier om de Blue Lagoon te ontdekken: kajakkend over het water! Het is even wennen met sturen maar omdat je gids je al vroeg ophaalt, zit je nog voor zonsopkomst op het vlakke water. Dat zorgt meteen voor een win-winsituatie: terwijl de zon het water van de lagune laat verkleuren, kunnen jullie een van de mooiste zonsopkomsten die je ooit gezien hebt toevoegen aan jullie lijst. Mocht je nou die zonsopkomst willen vastleggen of een paar selfies willen maken in jullie kajak, check dan even deze lijst met watergadgets. Dan weet je zeker dat je camera of telefoon droog blijft!

Kajakken over Laguna Bacalar

5. De Grand Canyon in Amerika

Grand Canyon Amerika

Als jullie tijdens jullie reis door Amerika dan eindelijk op het randje van de Grand Canyon staan en kilometers de diepte inspieken, ervaar je maar één ding: kippenvel. Of hoogtevrees, dat kan ook, maar gelukkig is er een stevig hek gebouwd en hoef je je geen zorgen te maken dat je naar beneden valt. In de kloof die langer is dan Nederland dendert al miljoenen jaren de wilde Coloradorivier. Steile rotswanden zijn uitgeslepen en elk streepje aan de horizon draagt bij aan de geschiedenis. Absoluut een van de bestemmingen op jullie bucketlist, dus!

Welke plek de ultieme Canyon-experience biedt? Die vindt je aan de zuidkant van het Grand Canyon National Park. Hier vind je het plaatsje Tusayan, zo’n anderhalve kilometer van de ingang van het park. Het vormt een ideaal vertrekpunt om de Canyon te bezoeken en dankzij het zwembad bij je hotel ook nog eens een fijne plek om na de tocht weer lekker af te koelen.

Turen in de Grand Canyon

Combineren?

Natuurlijk vlieg je niet alleen naar Peru, Mexico of Amerika om deze plekken te zien. Dat combineer je het beste met een paar andere, onvergetelijke plekken in het land waar je naartoe wilt. Hoe je dat het beste combineert? Dat regelen wij voor je. Onze reisfanaten zijn overal zelf geweest met hun eigen gezin en weten dus precies wat prettig reist als gezin. Jij kiest de bouwstenen die je het leukste vindt, wij plakken ze handig aan elkaar. Alleen nog wél even kiezen, maar met onze bestemmingswijzer komt dat vast goed.