Een verre reis met jonge kinderen maken? Het kan!

blog

Geschreven op
woensdag 20 februari
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Er is niets mooiers dan samen de wereld ontdekken. Met je partner, een vriend of vriendin, alleen … Of als gezin. Misschien wel juist als gezin. Ja, óók met jonge kinderen kun je een verre reis maken. Sterker nog: we durven onze handen ervoor in het vuur te steken dat het een onvergetelijke ervaring wordt voor het hele gezin. Mocht je twijfels hebben of je een verre reis wilt maken met je jonge kind(eren), lees dan snel verder. Gegarandeerd dat we die twijfels weg kunnen nemen!

Twijfel 1: Een lange vlucht maken met jonge kinderen

Vliegen met kinderen klm schiphol

Ja, bij een verre reis zit je langer in het vliegtuig. Maar vliegen is vliegen. Of je nu drie uurtjes naar Spanje vliegt of elf uur naar Zuid-Afrika, je oren ploppen sowieso tijdens het stijgen en dalen. Het enige verschil is dat je wat langer onderweg bent, maar dat los je op met in-flight entertainment, leuke apps en het favoriete speelgoed of boekjes van je peuter. Tip: boek altijd een eigen stoel voor je kinderen, al zijn ze nog zo klein. Elf uur in een vliegtuig met een dreumes op schoot en dus nog minder bewegingsvrijheid is minder rooskleurig dan het lijkt.

Lees meer tips over vliegen met kinderen

Twijfel 2: Slaapplekken in verre landen

Hoewel jij het misschien niet heel erg vindt om een nacht op een dun matrasje te bivakkeren, wil je voor jullie peuter natuurlijk gewoon een fijn bed. Dat hoef je niet zelf mee te slepen als je kiest voor kindvriendelijke slaapplekken. Geen zorg, die hoef je niet zelf uit te gaan pluizen, want dat hebben wij al voor jullie gedaan. Onze bestemmingsexperts weten alles over jullie reisbestemming. En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook alles. Ze zijn zelf reisfanaten én ouders, en weten als geen ander hoe het is om te reizen met jonge kinderen. Zij helpen jullie bij je complete voorbereiding, van wat je mee moet nemen op reis, het boeken van bus-tickets tot het regelen van fijne én bijzondere slaapplekken met familiekamers, kinderbedjes en bijna altijd een zwembad.

Zo slaap je in Khao Sok National Park in Thailand in een familiebungalow midden in de jungle of logeer je bij de struisvogelboer in Zuid-Afrika, waar je misschien wel ontbijt met een struisvogelomelet! Ook tijdens jullie reis staan we voor je gezin klaar. Onze collega’s ter plaatse zijn dag en nacht bereikbaar, dus in geval van nood is hulp altijd dichtbij. Twijfel je over de veiligheid of gezondheid? Dat staat altijd op nummer één bij ons: onze kenners weten de actuele stand van zaken op hun favoriete bestemming en kunnen je altijd adviseren over wat handig is.

Lees meer over onze favoriete slaapplekken

Twijfel 3: Een vreemde taal

Samen met je kinderen een verre reis maken betekent dat je samen de wereld ontdekt. Je laat ze andere culturen zien en komt mensen tegen die een andere taal spreken dan thuis. Ook daarin zul je zien dat je kinderen zich razendsnel aanpassen. Taalbarrières zijn geen probleem: voetballen in Nederland is hetzelfde als voetballen in Mexico. Je kinderen zullen herinneringen maken die ze hun leven lang niet meer vergeten.

Waar ga je heen?

Vooruit, het enige waar je over ‘mag’ twijfelen, is waar jullie naartoe willen. Nu je weet dat de wereld aan jullie voeten ligt, is die keuze misschien best lastig. Ook hier zijn wij er om jullie te helpen: we hebben niet alleen de beste reistijd per bestemming voor je uitgeplozen, maar bovendien hieronder onze favoriete verre bestemmingen op een rij gezet. Nou ja, drie dan, want eigenlijk hadden er nog wel 10 bij gekund … Komen jullie er nog niet uit? Gebruik dan onze bestemmingswijzer!

1. Op avontuur in Thailand

Azie met kinderen: Thailand, Bali of Sri Lanka

Een reis naar Thailand is één groot avontuur, maar wel een waarbij alles goed geregeld is. Of het nou gaat om het eten – dat in alle smaken en type keukens verkrijgbaar is -, de gezondheidszorg of de rechtstreekse vlucht erheen, Thailand is een vakantie- en reisland in één. Bovendien is het er heel het jaar door lekker tropisch. Jullie kunnen de reis net zo avontuurlijk maken als jullie zelf willen. Willen jullie in een tuktuk toeren naar de beroemde tempels van Ayutthaya, of in slaap vallen op het strand van een onbewoond eiland? Jullie kiezen!

Naar Riksja Family Thailand

2. Olifanten spotten in Zuid-Afrika

Spoorzoeken in de bush, fietsen door de wijngaarden en walvissen spotten voor de kust. Zuid-Afrika is moderner en veiliger dan veel mensen denken. De wegen zijn er van goede kwaliteit en doordat je zuidwaarts over de aardbol vliegt, hoef je je over een jetlag geen zorgen te maken. Ga samen per jeep op zoek naar de Big Five in Kruger Park of slaap in een safaritent tússen de dieren. Wie als eerste Simba heeft gespot, mag ’s avonds een extra sateetje op de Afrikaanse braai leggen!

Naar Riksja Family Zuid-Afrika

3. Knuffelen met Mickey Mouse in Florida

snorkelen met zeekoeien in Florida

Amerika is een veilig en afwisselend land dat er gewoon om schreeuwt om per auto verkend te worden. Vanaf Amsterdam sta je met tien uur al op Amerikaanse bodem in Miami. Florida is dus helemaal niet zo ver weg en heeft ontzettend veel te bieden. Ontmoet Mickey Mouse in Orlando of slaap in een Caribisch strandhotel aan een van de mooiste koraalriffen ter wereld. Liever wat meer avontuur? Ga dan snorkelen met zeekoeien of zweef met een airboat over ondiepe moerassen in de Everglades, op zoek naar vogels en krokodillen.

Naar Riksja Family Amerika

Jouw reis, zoals jij het wilt

Bij Riksja Family plannen we je reis altijd in overleg met jou. Jij kiest welke activiteiten jullie willen gaan doen, welke plekken jullie willen bezoeken en hoe lang jullie ergens willen blijven. Onze bestemmingsexperts gebruiken al die ingrediënten om de reis van jullie leven samen te stellen. Want ja, er is écht niets mooiers dan samen de wereld ontdekken!

Veelgestelde vragenTwijfel je nog? We hebben de antwoorden op de vijf meestgestelde vragen over reizen met jonge kinderen voor je op een rij gezet!