Naar boven

reis-mexico-kinderen

5 redenen waarom een familiereis naar Mexico op jullie bucketlist hoort

blog

Geschreven op
vrijdag 22 november
Geschreven door
Shannon van Duyl

Mexico, het land van al m’n dromen … De Zangeres Zonder Naam zong het jaren geleden al en wij kunnen het alleen maar met haar eens zijn: Mexico is een geweldige vakantiebestemming. Hét land waar je tempelruïnes in de jungle bekijkt, je eigen tortilla’s bakt in een Maya-dorpje en kajakt op een helderblauw meer. Twijfel je nog of Mexico de geschikte bestemming is voor jullie reis? Na het lezen van déze vijf redenen staat Mexico bovenaan jullie bucketlist!

1. Het is de ultieme ‘verre reis vol gemak’

Chillen in de hangmat met MexicoKids

Een familiereis naar Mexico betekent lekker weer, een directe vlucht, je eigen huurauto én korte reisafstanden terwijl je alsnog een lekker uiteenlopend programma hebt. Wij noemen Mexico dan ook weleens de ideale ‘instapbestemming’ voor gezinnen die een verre reis willen maken, zonder meteen een groot avontuur aan te gaan. Op je gemak (of moeten we zeggen: op het mañana mañana- tempo) ontdekken jullie met je eigen huurauto het eiland Yucatán waarbij je natuur, cultuur en strand combineert. Mexico is daardoor ook nog eens perfect voor de twee weken durende meivakantie of kerstvakantie, omdat je in korte tijd veel kunt zien en doen. Met je voeten kerst vieren in het witte zand in plaats van in de witte sneeuw, hoe leuk is dat?

2. De schitterende stranden

Mexico strand

Over witte stranden gesproken: die heb je er in Mexico meer dan genoeg. Bijvoorbeeld in Tulum, waar je relaxend aan het strand uitzicht hebt op een oude Mayaruïne op een klif aan zee. Of Akumal, waar je met je snorkel op kunt zwemmen tussen de zeeschildpadden. Of ontdek het Caribische sfeertje op Isla Mujeres en relax onder de palmboom terwijl de kids spelen op het strand dat langzaam afloopt in zee. Schoenen uit, slippers aan en relaxen maar. Vamos a la playa!

3. Activiteiten in Mexico: voor ieder wat wils
Canopytour Mexico

Is het dan alleen maar zon, zee en strand in Mexico? Zeker niet: er zijn heel veel avonturen te beleven! Ga op foodsafari in de levendige badplaats Playa del Carmen, zoef tussen de boomtoppen van de jungle tijdens een canopytour en kajak over het water van de lagune van Bacalar (ook wel Blue Lagoon) genoemd. Speciaal voor gezinnen die een beetje van actie houden hebben we een unieke, avontuurlijke rondreis samengesteld. Uiteraard met een afsluiting aan het strand, want hé: je bent immers wel op vakantie.

Bekijk de avontuurlijke rondreis

4. Heel veel cultuur snuiven


Mexico is het land van de Maya’s: een indianenvolk met een hoogontwikkelde beschaving. Zij bouwden al vroeg grote onafhankelijke steden en hadden als een van de eerste volken hun eigen schrift. Vooral het eiland Yucatán staat vol met schitterende Mayaruïnes, waaronder de eeuwenoude stad Chichén Itzá (een van de New7Wonders of the World!). Maar behalve schitterende tempels is er natuurlijk meer: écht Mexicaans eten (en je eigen tortilla’s maken) en natuurlijk de kleurrijke, Mexicaanse dorpjes. Dompel je onder in de Mexicaanse cultuur en ontdek samen met je kids een compleet andere wereld!

5. Een ongerepte jungle vol bijzonder wildlife
Jungle aap Mexico

Naast schitterende witte stranden vind je in Mexico een ongerepte jungle (die soms letterlijk aan het strand grenst) met tientallen bijzondere dieren. Ga samen op avontuur en spot toekans, flamingo’s, papegaaien, brulapen en zelfs jaguars, zoef tussen de boomtoppen tijdens een canopytour en voel je een echte Indiana Jones tijdens een wandeling door de jungle naar de ‘verloren tempel’ van Palenque. Onderweg kom je langs watervallen en grotten, de een nog mooier of gaver dan de ander.

Boek jullie individuele rondreis naar Mexico

Playa del Carmen MexicoIs Mexico ook inmiddels een beetje de plek van jullie dromen geworden? Bekijk dan eens onze kant-en-klare Mexico-gezinsreizen en laat je inspireren. Of ga zelf lekker puzzelen en stel jullie eigen Mexico-reis samen met onze bouwstenen!

Stel jullie individuele rondreis samen

reis-mexico-kinderen
background-pattern