Naar boven

Canada blauwe meren met gezin

Om deze 5 redenen wil je als avontuurlijk gezin naar Canada

blog

Hoge bergen, groene bossen en helderblauwe meren. Als je reizigershart nu al een sprongetje maakt, raden we je aan vooral door te lezen. Canada is dé bestemming voor avontuurlijke gezinnen die het liefst de hele dag buiten zijn en niet vies zijn van een beetje avontuur. Waarom? We geven je hieronder vijf redenen.
Decorative torn edge

1. Je spot hier heel veel wilde dieren

Canada wilde dieren spotten

Beren, Orka’s, walvissen en elanden. Je vindt ze echt allemaal in Canada! Vancouver Island is dé plek om beren te spotten. Per zodiac ga je het water op en spot je de beren langs de oevers. Neem jullie verrekijker dus mee! Reis je met kinderen onder de vijf jaar, dan vaar je niet per zodiac, maar per kleine overdekte boot die een stuk minder snel gaat. Ga vervolgens naar Campbell River als je walvissen en orka’s wilt spotten. Dit is onze favoriete plek omdat het er nog niet zo toeristisch is als rondom Victoria en het niet zo ver rijden is. De beste tijd om deze dieren te spotten is van juli tot en met september.

2. Hier ervaar je het echte into the wilde-gevoel

Familie in Wells Gray

Als je ergens ongerepte natuur vindt, dan is het wel in Canada. Een van onze favoriete plekken is Stratchcona Provincial Park op Vancouver Island. Hier vind je namelijk heldere bergmeren, kletterende watervallen en in de verte zie je de sneeuw op de bergtoppen liggen. Het leuke hieraan is dat je ook midden in het park met je gezin overnacht in een knusse lodge. Vanuit hier kun je allerlei activiteiten ondernemen zoals kanoën. Een andere absolute favoriet is Wells Gray. Hier ervaar je het gevoel van de Rockies, maar dan zonder de grote groepen toeristen. Ook hier vind je tal van watervallen en spiegelgladde meren. Oh, en hebben we al verteld dat de kans op het spotten van herten hier heel groot is?

3. Er zijn stoere activiteiten voor jong en oud

Familie kano op helderblauw meer in Canada

Zijn je kinderen echte ravotters en maak je ze met een beetje avontuur wel blij? Dan wordt het misschien zelfs moeilijk kiezen bij het samenstellen van jullie familiereis naar Canada! Van raften in de Rocky Mountains tot beren spotten op Vancouver Island en kanoën op de helderblauwe meren. Reis je met jonge kinderen dan is kun je het beste kanoën bij Clearwater. Je kunt hier namelijk gaan en staan waar je zelf wilt omdat de kano’s (met zwemvesten) hier gewoon al klaarliggen bij de steiger. Reis je met wat oudere kinderen en houden jullie wel van wat avontuur? Dan is ‘de Rocky-experience’ vast iets voor jullie! Ga vlotvaren of wildwater raften, overnachten in een blokhut en een gletsjer beklimmen!

4. Al het natuurgeweld wissel je af met de stad

Canada Vancouver fietstocht met het gezin

Bij Canada denk je waarschijnlijk direct aan de natuur. Logisch, want redenen één, twee en drie gingen hier ook al over. Maar vergeet de stad niet! Vancouver vinden wij een relaxte stad voor het begin van jullie Canada-avontuur. Vooral het stadspark vol totempalen, speeltuinen en zelfs zwembaden is onze favoriete plek. Huur hier vooral een fiets om zo de stad te verkennen. Ze hebben ook kinderfietsen en voor de allerjongsten zijn er fietszitjes

5. Je ervaart de ultieme vrijheid

Overnachten in een Tipi Canada

Vanaf het moment dat je landt en je eigen huurauto ophaalt kan het avontuur beginnen. De reizen zijn zo samengesteld dat je op een relaxt tempo reist en niet al te lang in de auto hoeft door te brengen. Het rijden door de ongerepte natuur is al een heel avontuur. Je volgt een lange weg dwars door de bossen en als jullie een beetje goed opletten kun je onderweg nog beren spotten ook! Zo heb je meteen een leuk spelletje voor de achterbank tijdens het rijden. Wist je dat je in Canada ook kunt wildkamperen? Dit is voor ons pas echt de ultieme vrijheid ervaren. Bij de Sunshine Coast kun je een paar dagen overnachten in een eigen tent die wij ter plaatse voor je regelen. Maak samen een kampvuur om marshmallows te roosteren en wordt in de ochtend wakker met het geluid van vogels en kabbelend water. Als je al gek bent op kamperen, dan mag deze ervaring niet ontbreken! Andere plekken waar dit nog meer kan zijn in Wells Gray N.P en Revelstoke.

Doe meer inspiratie op en lees onze reisblogs.

background-pattern