Kajakexpeditie in fjordenland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sunshine Coast
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 442,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 489,- p.p. bij een gezin van 5 personen
 • Inclusief:
  2 dagen kajakken en kamperen in de wildernis met eigen gids
Canada lijkt haast wel gemaakt om in een kajak te stappen, zo ben je even helemaal één met de natuur en kom je op de mooiste plekjes. De fjordenkust is nog niet zo druk bezocht als Vancouver Island en het is hier dan ook op en top genieten van de rust. Met een gids ontdek je verlaten baaien per kajak en gaan de kids met hun duikbril op zoek naar kleurrijke zeesterren. ’s Avonds zet je je koepeltent op en overnacht je onder de sterren. Terwijl het ‘marine life’ langzaam wakker wordt is het nog lang gezellig rondom het kampvuur. Dit is een avontuurlijke maar ook relaxte bouwsteen geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De kajaktocht maak je met maximaal twee gezinnen.

Dag 1 – Aankomst in de Sunshine Coast

Met de ferry kom je vandaag aan in het havenstadje Powell River aan de Sunshine Coast. Een gezellig plaatsje met een rijke geschiedenis. Ooit was hier de grootste papierfabriek ter wereld en je proeft in ‘old town’ nog steeds vroegere tijden. Je rijdt nog een half uur verder en slaapt in een knus hotel aan zee in het plaatsje Lund. De kamers zijn klein maar sfeervol. Ben je al voor het middaguur in Lund, maak dan ’s middags de overtocht per watertaxi naar Savary Island. Lange witte zandstranden en azuurblauw water om in te zwemmen, dit is je subtropische plek midden in Canada. Wat ons betreft ‘the place to be’ om een paar uur te vertoeven.

Dag 2 – vertrek kampeertocht

Na het ontbijt laat je je bagage achter in de bagagekamer want morgen slaap je hier nog een nacht. En dan is het zover…let the adventure begin! Je rijdt naar de nabij gelegen Desolation Sound waar je (meestal Nederlandse) gids je aan het opwachten is. Eerst leer je alle kneepjes van ‘het vak’. Zeekajakken klinkt spannender dan het is. Je kajakt op eigen tempo door voornamelijk rustige inhammen en baaien. Aan het einde van de middag leg je aan bij je kamp. Op deze campground (met compost wc) zet je je koepeltent op en help je je gids bij het maken van het avondmaal. Wanneer de schemering valt komt het wildlife langzaam tot leven en stap je opnieuw in je kajak voor een sunset kajak ‘safari’. Moe maar voldaan kropen wij daarna in onze warme slaapzak.

Dag 3 – terug naar de bewoonde wereld

Fluitende vogels, intense rust en de geur van naaldbomen, er gaat naar onze mening niks boven wakker worden middenin de natuur. Omringd door het fjordenlandschap is het met een bakje koffie of thee voor je tent volop genieten. Na het ontbijt worden de kajaks weer ingeladen en ga je op pad. Net als gisteren is er ook vandaag tussen het kajakken door weer alle tijd om te zwemmen en snorkelen. De milde getijdestroming zorgt voor een kleurrijk pallet aan kleine zeediertjes zoals zeesterren en zeekomkommers. Rond 15.00 uur ben je weer terug aan wal.

Dag 4 – vertrek Sunshine Coast

Afhankelijk wat er vandaag op het programma staat, heb je een korte of lange reis voor de boeg. Heb je Vancouver Island al gezien, reis dan vandaag verder naar bergdorp Whistler met de bouwsteen ‘Fluitend naar de top’. Heb je het binnenland van Canada al gezien, reis dan per ferry naar Vancouver Island en ga orka’s spotten met de bouwsteen ‘Ahoy, orka in zicht!’.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Alternatieve bouwsteen: verblijf motel met zeezicht

 • Reissom:
  € 469,- per volwassene en € 348,- per kind
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen in een eenvoudig motel en tweedaagse privé kajak/kampeer excursie (inclusief 2 x lunch en 1 x diner)

Ons standaard hotel in Lund is sfeervol maar heeft vrij kleine kamers en deze hebben geen zeezicht. Mocht je graag wat meer ruimte en een kamer met zeezicht willen, dan bieden we ook de optie aan om in een eenvoudig motel met zwembad in Powell River te verblijven.