Kanoën & wildkamperen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Revelstoke - Columbia rivier
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 456,- p.p. bij een gezin van 4 personen
 • € 516,- p.p. bij een gezin van 5 personen
 • Inclusief:
  kanotochten + speurtocht in het donker
Stap de auto uit en je kano in. Tijdens deze bouwsteen ga je even helemaal offline en back-to-nature. In een groepje van min. 4 en max. 12 deelnemers + 2 gidsen trek je er op uit om de Canadese wildernis op zijn best te beleven. Slaap in een koepeltentje onder de sterren, rooster marshmallows boven het kampvuur en verken de omgeving in een typisch Canadese kano. Dat je gaat wildkamperen betekent trouwens niet dat je op een houtje hoeft te bijten, er wordt namelijk heerlijk voor je gekookt. Revelstoke is de uitvalsbasis voor je outdooravontuur. De nacht voor en nadat je gaat wildkamperen slaap je hier in een comfortabel lodgehotel net buiten de stad.

Dag 1 – Mount Revelstoke National Park

Mount Revelstoke National Park kondigt het begin van de Rocky Mountains aan. De 26 km lange Meadows in the Sky Parkway leidt je naar de top van de 1938 meter hoge berg. Onderweg heb je een aantal mooie uitzichtpunten over de lager gelegen valleien en omliggende bergen met hun besneeuwde toppen. Er zijn ook een aantal goed gemarkeerde wandelingen door een regenwoud van gigantische cederbomen. Op de top van Mount Revelstoke vind je een aantal korte wandelingen langs een aantal meertjes en bergweiden die in de zomer vol staan met ontelbaar veel wilde bloemen. Een ware kleurexplosie!

Je verblijft hier in een familiekamer van een lodgehotel in een groene omgeving op korte rijafstand van Revelstoke. Het stadje heeft een gezellig historisch centrum met allerlei restaurantjes en (outdoor)winkeltjes. In juli en augustus is er bovendien elke avond livemuziek bij Grizzly Plaza.

 

Dag 2 – Dag bewoonde wereld, hallo wildernis!

Het kamp waar jullie verblijven wordt zo’n 100km ten noorden van Revelstoke special voor jullie opgezet. Samen met de gidsen stap je in een busje en word je in circa 1,5 uur naar dit geïsoleerde plekje midden in de natuur gebracht. Even lekker offline, dus geen elektriciteit en geen mobiel bereik. Stromend water heb je er wel, dat is namelijk de Columbia rivier waar je naast kampeert. Echt hard stromen doet hij trouwens niet door de stuwdam die stroomopwaarts ligt. Er is een composttoilet in de buurt, maar de meeste reizigers doen hun behoefte gewoon in de bosjes.

Nadat de tenten zijn opgezet en het kamp is ingericht, worden de kano’s van de trailer getild en te water gelaten. Na wat korte instructies trek je er op uit. Samen met de groep bepaal je hoe ver en lang je gaat varen. Eenmaal terug in het kamp kunnen de kinderen hout gaan sprokkelen voor het kampvuur en wordt het eten voor jullie bereid. ’s Avond is het tijd om verhalen uit te wisselen rond het kampvuur en je te vergapen aan de indrukwekkende sterrenhemel. Omdat je zo ver van de bewoonde wereld bent heb je hier ’s nachts ook geen last van lichtvervuiling. Voor de kinderen staat er nog een spannende speurtocht in het donker gepland.

Dag 3 – Kanoën op de Columbia rivier

Als je de volgende ochtend uit je tent kruipt staat de koffie al voor je klaar. Na het ontbijt ga je nog een peddeltocht met de kano maken. Bezoek een van de watervallen in de buurt of vaar naar een onbewoond eilandje. Met een beetje geluk spot je langs de kant van de rivier nog wat herten of een zeearend. Eenmaal terug bij het kamp kun je nog een laatste duik in de rivier maken en dan is het tijd om deze idyllische plek achter je te laten en de bewoonde wereld weer op te zoeken. Terug bij de lodge kun je genieten van een warme douche en alledaagse gemakken die wij stiekem zo vanzelfsprekend vinden. De kinderen zitten al meteen weer op de Wifi om hun ervaringen met hun vriendjes thuis te delen. Na het kanoën zul je je spieren wel voelen en is het lekker om even te ontspannen in de hottub van het hotel.

 

Dag 4 – De Rockies in naar Jasper – of Banff National Park

Via Glacier en Yoho National Park rijd je in circa 4 uur verder de Rocky Mountains in naar Banff met zijn turquoise gletsjermeren. Vanuit Revelstoke kun je in circa 6 uur ook naar Jasper National Park rijden. Een lange reisdag, maar wel over een van de mooiste routes van heel Canada; de Icefields Parkway. Deze 230 km lange weg verbindt Jasper met Lake Louise in Banff National Park. Je rijdt dwars door de Rockies langs besneeuwde bergtoppen en gigantische gletsjers.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met