Naar boven

In de meivakantie naar Afrika

blog

Ben je nog op zoek naar een bijzondere reis met je gezin in de meivakantie? Denk dan eens aan Afrika! Dit continent heeft alles te bieden voor een prachtige reis met het gezin. In deze blog geven wij 6 redenen waarom een reis naar Afrika in de meivakantie een goed idee is!
Decorative torn edge

1. Reizen zonder jetlag

Kaapstad met kinderen

Voor de meeste reizigers duurt de meivakantie ‘slechts’ twee weken. Een verre reis richting Afrika lijkt dan in eerste instantie niet zo voor de hand te liggen door de lange reisdagen, maar niets is minder waar! Doordat je in Afrika vrijwel geen jetlag hebt (maximaal 1 uur tijdsverschil), is een reisdag goed in te plannen en ben je geen tijd kwijt aan het tijdsverschil. Met name op de terugreis is dit fijn. De kinderen hoeven dan niet meer de wennen aan de Nederlandse klok, houden hetzelfde ritme en kunnen op maandag gelijk weer richting school.

2. Slapen in stoere safaritenten

Glamping in Zuid-Afrika

Bij Riksja Family vinden wij dat de accommodaties waarin je overnacht een groot onderdeel is van de reis die je maakt. En wat past er nu beter bij een Afrika reis dan een stoere, luxe safaritent?! Zo kun je bijvoorbeeld slapen tussen de wilde dieren op de Serengeti in Tanzania, ervaar je de uitgestrekte landschappen in Namibië of steek je je eigen braai aan in Zuid-Afrika. Voor die laatste hebben we zelfs een volledige rondreis opgebouwd! Terwijl de kinderen al op bed liggen, rits je de tent dicht en ontspannen de ouders nog van de Afrikaanse avondzon. Klinkt goed hé!

3. Op zoek naar de BIG 5

Olifanten in Tanzania

Een safari maken in Afrika is eigenlijk altijd een goed idee. Omdat het in Kenia & Tanzania regenseizoen is, kiezen wij voor safari’s in het zuiden van Afrika. Zo kun je er voor kiezen om tijdens een stoere reis door Namibië met je eigen 4×4 door Etosha National Park te rijden. Hier kom je de hele BIG 5 (en meer) tegen bij je self-drive safari. In Zuid-Afrika kun je samen met een ranger door verschillende privéreservaten rijden. Het Entabeni Game Reservaat is één van onze favoriete safarilodges waar je de bush afspeurt en in een malariavrij gebied reist. Ideaal voor een reis met kinderen!

4. Genieten van bijzondere landschappen

Sossusvlei in Namibie

Afrika staat bekend om haar adembenemende landschappen. Samen maken jullie bijzondere herinneringen wanneer je uitkijkt over de reusachtige Ngorongoro-krater in Tanzania, wandelt rondom de Drakensberg in Zuid-Afrika of samen met een Masai krijger het landschap verkent in Kenia. Maar als er toch één bestemming is waarbij je dramatische landschappen kunt zien, dan blijft dat toch wel Namibië. In de Sossusvlei ontdek je de zandduinen, uitgestorven vlaktes en vervallen stadjes. Met je eigen 4×4 scheur je door verlaten gebieden en voel je je echt alleen op de wereld!

5. Stoere activiteiten doen

Fietsen in Zuid-Afrika

Samen met je kinderen op pad vraagt natuurlijk om avontuur! In Afrika heb je onwijs veel gave en spannende activiteiten. Naast het feit dat je op safari kunt gaan en mooie wandeling kunt maken, is het natuurlijk superleuk om samen outdoor-activiteiten te doen. Daarbij is Zuid-Afrika de absolute topbestemming! Zo kun je bijvoorbeeld raften op de Sabie-rivier vlak bij het Kruger, zoef je van boomtop naar boomtop tijdens het ziplinen op de Tuinroute en stap je op een mountainbike in het Mlilwane Reservaat in Swaziland. Die laatste is onze favoriet!

6. Fijne temperaturen

Strand in Zuid-Afrika

Niet te warm, niet te koud. Dit kenmerkt de temperatuur in Zuidelijk Afrika in de meivakantie. Je kunt het het beste vergelijken met een warme herfst bij ons thuis. Het voordeel van deze temperaturen is dat je overdag wel gewoon een zonnetje hebt met zo’n 25+ graden en weinig regen. Hierdoor zijn de dieren actiever dan in de hete zomer of in het regenseizoen. Ook ervaar je in dit seizoen een mooie temperatuur voor wandelingen, stoere excursies en zelfs stranddagen. In Kenia & Tanzania, waar je rondom de evenaar zit, is het dan regenseizoen wat er voor zorgt dat de temperaturen ook niet te hard stijgen en behapbaar blijven.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern