Eet smakelijk! Smullen en smikkelen van de buitenlandse keuken

blog

Geschreven op
donderdag 29 maart
Geschreven door
Shannon van Duyl
Delen op social media

Wat voor eters zijn jouw kinderen? Het ene kind eet gemakkelijk een bord met taco’s op. Terwijl het andere kind juist blij is als er een bord met broccoli voor zijn neus staat. Het is altijd de vraag hoe je kinderen reageren op het eten tijdens jullie reis. Maar we kunnen je zeker geruststellen: er zijn genoeg Riksja Kids-bestemmingen met authentieke gerechten, waar de kinderen heerlijk van gaan smullen. Wij hebben deze bestemmingen voor jou op een rij gezet.

1. Foodsafari & tortilla’s in Mexico (MexicoKids)

Stel je eens voor: na een relaxt dagje strand, een foodsafari met het hele gezin. Samen met Ivan, de lokale gids en fijnproever, ga je langs zijn favoriete eetstalletjes en restaurants. Van tropische fruitshakes tot diverse taco’s en tortilla’s – met bijvoorbeeld chocola en kaas. Dat was voor ons nogal een rare combinatie, maar de kinderen zaten er heerlijk van te smullen. Vindt jouw kind het leuk om een handje te helpen in de keuken? Dan is de bouwsteen, zelf tortilla’s maken met de Maya’s, zeker een aanrader. Met een vijzel malen ze de mais fijn. Water en zout erbij, deeg kneden en bakken maar. De tortilla’s zijn misschien een beetje misvormd, maar ze smaken heerlijk. Wij wedden dat de kinderen heerlijk van hun zelfgemaakte tortilla’s zullen smullen.

Ben je benieuwd naar de Mexicaanse keuken? Bekijk de bouwstenen op Mexico Kids.

2. Kookworkshop in Marrakech (MarokkoKids)

Veel kinderen vinden Marokkaans eten erg lekker. Het is niet pittig, de gerechten zijn vaak heel zoet, met veel honing, amandelen en rozijnen. Daarnaast krijg je in de souks van Marrakech het gevoel dat je in het sprookje van 1001 nachten bent beland. En kinderen houden van sprookjes, dus dat is mooi meegenomen. In de souks loop je door een wirwar van straatjes met grote kruidentorens, heerlijke specerijen en verschillende kookworkshops. Leer Marokkaans koken van Fatima. Eerst ga je samen boodschappen doen in de souk en op de groentemarkt. Daarna is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Leer Marokkaans koken, zodat je thuis in Nederland nog steeds deze heerlijke Marokkaanse gerechten kunt bereiden die je at op reis. Bismallah, ofwel smakelijk eten!

Geïnteresseerd in de heerlijke Marokkaanse gerechten? Bekijk de bouwsteen op Marokko Kids.

3. Ananasboer in Costa Rica (CostaRicaKids)

Wist je dat Costa Rica de meeste ananas exporteert over de hele wereld? In Costa Rica kun je écht de allerlekkerste ananas ooit proeven. Je gaat hiervoor naar een boer in Sarapiqui in Costa Rica. De ananasboer, Don Rudolfo, vertelt tijdens het bezoek alles over zijn boerderij – waar hij overigens ook andere tropische producten verkoopt. Wij waren zelf heel erg verrast over hoe een ananas groeit, nooit geweten. We hopen dat jullie van ananas en de andere tropische vruchten houden, want er mag natuurlijk ook gesnoept worden van deze vruchten.  

Meer informatie over deze smaakvolle pitstop? Bekijk de bouwsteen op Costa Rica Kids.

4. Struisvogelei & bobotie in Zuid-Afrika (Zuid-AfrikaKids)

Je ervaart het ultieme plattelandsleven van Zuid-Afrika bij boer Neels en zijn familie. Spring achterin zijn ‘vierwiel bakkie’ voor een rondleiding over zijn landgoed. Naast de duizenden schapen en Afrikaanse koeien lopen er ook struisvogels rond. Wij zijn benieuwd naar de reactie van de kinderen als zij een gebakken struisvogelei voorgeschoteld krijgen. Daarnaast is een typisch Zuid-Afrikaans recept: Bobotie. Deze ovenschotel bestaat uit gehakt, specerijen met een ei, melk en een kurkumalaag. Onze kinderen smikkelden het zonder pardon op.

Zijn deze gerechten voor jou niet te gek? Bekijk de bouwsteen op Zuid-Afrika Kids.

5. Curry’s in Sri Lanka (Sri LankaKids)

In Sri Lanka kun je onwijs lekkere curry’s eten. Rodebietencurry, viscurry, kipcurry – ze zijn er in Sri Lanka in alle soorten en maten. Hoe leuk is het om dé specialiteit van Sri Lanka te leren maken, zodat je thuis, met je kinderen, deze gerechten nog een keer kunt bereiden? In het midden van Sri Lanka, tussen de heuvels kan dat. In Kandy kun je letterlijk proeven van het lokale leven. Samen met een kok ga je de markt op om verse producten te kopen, zoals fruit, vlees of vis. Daarna bereiden jullie samen het gerecht. Misschien krijg je wel dé gouden tip voor een perfecte curry. Dat wordt smullen!

Meer weten over deze heerlijke curry’s in Sri Lanka? Bekijk de bouwsteen op Sri LankaKids.

Krijg je ook honger van al deze heerlijke gerechten? Op Riksja Kids vind je de verschillende bestemmingen, waar je deze gerechten kunt bereiden en proeven.