Naar boven

reisexpert nienke met kind

Vier tips voor een momentje voor jezelf op reis

blog

De reis staat voor de deur en daar kijk je natuurlijk enorm naar uit. Kleine dorpen bezoeken, naar het strand, lekker uiteten en de natuur in waar zoveel te beleven is voor kinderen. Toch weten we ook allemaal dat je af toe op reis gewoon toe bent aan een momentje voor jezelf. Gek? Helemaal niet. Onze reizende moeders Nienke, Birgit en Yvonne geven tips hoe zij dit soort momenten pakken.
Decorative torn edge

Tip 1: plan een shop-momentje in

winkel in ubud

Samara in Costa Rica of Ubud op Bali zijn van die plekken met leuke winkels waar onze reisexpert Nienke heel erg blij van wordt.

“ik ben niet zo gek op grote shoppingmalls en vind het juist leuk om in van die kleine lokale winkeltjes of markten te zoeken naar leuke dingen. Ik weet dat ik hier mijn kinderen niet een middag mee kan vermaken. Eigenlijk zijn ze het na een half uurtje al zat. Daarom plan ik dit soort moment voor mezelf in wanneer de kinderen lekker bij het zwembad van het hotel spelen met mijn man. Natuurlijk wisselen we dit af zodat hij ook zo zijn momenten heeft tijdens de reis.”

Tip 2: ontspan tijdens een yoga-sessie

yoga

Het hoeft niet lang te zijn, maar je kan er dan de hele dag weer tegenaan na een korte yoga-sessie. Is yoga toch niet helemaal jouw ding, doe dan gewoon iets anders waardoor je ontspant. Misschien is dat gewoon even liggen in de zon, een korte wandeling maken of misschien zelfs een mini-workout. Het gaat erom dat jij even ontspant.

Tip 3: neem de tijd om lekker verder te lezen in je boek

boek lezen tijdens je reis op het strand

We weten dat die momenten misschien een beetje schaars zijn als je met kinderen reist. Geniet er dus extra van! Productmanager Birgit neemt altijd haar e-reader mee zodat ze meerder boeken bij de hand heeft, maar niet het gewicht meesjouwt.

Tip 4: plan die ene excursie gewoon

Yvonne op safari

Plan die ene excursie gewoon in voor jezelf ook al vindt de rest van je gezin het helemaal niks (maar vergeet dit niet even af te stemmen met je partner haha). Zo vink ook jij gewoon je bucketlist af en geniet je optimaal van de reis. Reisexpert Yvonne ging nog op een extra safari terwijl haar man met de kinderen bij het zwembad was.

“Je maakt mijn kinderen echt niet blij met keer op keer een safari. Voor hen is het nu nog veel en lang in een auto zitten en geduld is voor hen nog een schone zaak. Dat betekent natuurlijk niet dat ik dat dan ook maar niet moet doen. Gelukkig staat mijn man er ook zo in en wisselen we elkaar zo af.”

Meer inspiratie opdoen? Lees onze andere reisblogs

background-pattern